07 Mayıs 2020
İBB Meclisi Başakşehir  Kayaşehir metro inşaatının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilmesi gündemiyle acil toplanıyor

İBB Meclisi Başakşehir Kayaşehir metro inşaatının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilmesi gündemiyle acil toplanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin olağanüstü toplantısı 11 Mayıs’ta yapılacak. Toplantının gündeminde korona virüsü salgını nedeniyle sosyal yardımların artırılması, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun ikinci etabı için 60 milyon Euro kredi sağlanması ve yapımı durdurulan Başakşehir-Kayaşehir Raylı Sistem Hattı’nın inşaatının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilmesi olacak.

Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle, belediye meclisi toplantılar İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ertelenmişti. İBB’nin, salgın nedeniyle yardım talepleri arttığı gerekçesiyle yaptığı toplantı başvurusu 30 Nisan’da, İstanbul Valiliği tarafından kabul edilmişti.

İBB’den bugün yapılan açıklamaya göre, olağanüstü İSKİ Genel Kurulu’nun da yapılacağı toplantı, 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü, saat 14.00’te, Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Açıklamada, gösteri merkezinin dezenfekte edildiği ve meclis üyeleri için 1,5 metre aralıklarla oturma düzeni sağlandığı aktarıldı.

Salgınla mücadele nedeniyle belediyenin gelirlerinde büyük düşüşler yaşandığı belirtilen açıklamada, sosyal yardımlara ihtiyacı olanların sayısının ise arttığı ifade edildi.

Açıklamada, “Olağanüstü Meclis toplantısında, bütçe dengesinin sağlanması; ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal desteğin arttırılması için görüşmeler yapılacak. Toplantıda, Özel Halk Otobüsü ve İstanbul Ulaşım A.Ş. şirketine ait otobüslere gelir desteği sağlanması; sağlık personelinin toplu taşımadan ücretsiz yararlandırılması gibi önemli konular da gündemde olacak” denildi.

Toplantıda ilk etabı tamamlanan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun ikinci etabı için 60 milyon Euro dış kredi alınması ve yapımı durdurulan Başakşehir-Kayaşehir Raylı Sistem Hattı’nın inşaat ve kontrol işlerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmesi de ele alınacak.

İBB Meclisi, fatura tahsilat işlemlerinin düzenlenmesi; kira, ecrimisil ve taksitli sosyal konut satışından kaynaklanan bedellerin veya tutarların ertelenmesi; kiralamadan kaynaklanan bedellerin veya tutarların ertelenmesi gibi konuları da karara bağlayacak.

Bu yazı 2628 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur