04 Nisan 2020
BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ VATANDAŞLARA MASKE DAĞITTI

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ VATANDAŞLARA MASKE DAĞITTI

Başakşehir, koronavirüsle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. İlçe genelindeki tüm pazar yerlerinde denetimleri sıklaştıran zabıta ekipleri, vatandaşlara ve pazar esnafına ücretsiz maske dağıttı.

Başakşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, “Pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacak.” talimatı üzerine harekete geçti.İlçe genelindeki tüm pazar yerlerinde denetimleri sıklaştıran zabıta ekipleri, hem pazara gelen vatandaşlarahem de pazar esnafına ücretsiz cerrahi maske dağıttı.

Sosyal mesafe kuralları titizlikle uygulanıyor

Başakşehir’de, maske dağıtımının yanı sıra, “Sokaklar dâhil tüm kamuya açık mekânlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak mutlaka riayet edilecek.” genelgesi de titizlikle uygulanıyor.

Dezenfekte işlemleri tüm hızıyla sürüyor

Diğer yandan önlem amaçlı dezenfeksiyon çalışmaları da sürüyor. Pazar yerlerindekiasansör ve tuvalet gibi ortak kullanım alanları, özel kıyafetli ve maskeli personeller tarafından püskürtme yöntemiyle ilaçlanarak detaylı bir şekilde dezenfekte edildi.

Esnaf da, vatandaş da uygulamadan memnun

Başakşehir Belediyesi’nin toplum sağlığı için aldığı tedbirler, ilçe sakinlerini ve esnafı hayli memnun ediyor. BahçeşehirPazartürk Fuar ve Sergi Alanı Sorumlusu Birol Memiş, “Başakşehirliler, koronavirüsle mücadele kapsamında aldığımız tedbirlerden dolayı çok memnun olduklarını dile getiriyorlar.” dedi.

Pazar esnafı Haydar Akyüz de,salgına karşı kapsamlı önlemler alan Başakşehir Belediyesi ve Başkan Yasin Kartoğlu’na teşekkür ederek, “Bu güzel tedbirlerin artırılarak devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Bu yazı 1599 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur