02 Şubat 2020
İsrail işgal polisi Başakşehir belediye başkanını 5 saat boyunca alıkoydu

İsrail işgal polisi Başakşehir belediye başkanını 5 saat boyunca alıkoydu

İsrail işgal güçlerinin kendini bilmez tavırları Filistin'e gitmek isteyenler karşı da sergileniyor. Türkiye'den ya da başka ülkelerden Filistin'e gitmek isteyenler İsrail'den geçmek zorunda oldukları için işgal askerleriyle muhatap olmak durumunda kalıyor. Bu da İsrail işgal güçlerinin keyfi tutumlarına maruz kalmayı beraberinde getiriyor. Özellikle de Türkiye'den bölgeye giden Müslümanlar sık sık tacize uğruyor, işgal askerinin keyfi tutumlarıyla gereksiz bir şekilde bekletiliyor, sorgulanıyor. Son olarak İstanbul'un Başakşehir İlçesi Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da İsrail işgal güçlerinin bu muamelesine maruz kaldı.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ailesiyle birlikte gittiği Kudüs ziyareti sonrasında İstanbul'a dönmek için Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na geldi. Kartoğlu, eşi ve çocuklarıyla birlikte İsrailli yetkililer tarafından uçaktan indirildi.

Havalimanında 5 saat ailesiyle alıkonulduğunu dile getiren Başkan Kartoğlu şu açıklamayı yaptı:

"31 Ocak 2019 Cuma akşamı Kudüs'e gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz sonrası İstanbul'a dönmek üzere Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı'nda bulunduğum sırada İsrail yetkilileri tarafından uçaktan indirilerek eşim ve çocuklarımla birlikte alıkonulduk.Yaklaşık 5 saat süren alıkoyma işlemi sırasında yetkililer tarafından şahsıma herhangi bir açıklama yapılmamış, sorularımıza ise cevap verilmemiştir. Yetkililerin işlemleri bitirmesinin ardından nihayet gece 01.50 sularında İstanbul'a dönebildik.Tamamen hukuksuz olduğuna inandığım bu keyfi alıkoyma işleminde beni en çok üzen ise çocuklarımın durumdan tedirgin olmasıydı. Çocuklarıma Kudüs bilinci kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette İsrail makamlarınca bana, aileme ve diğer vatandaşlarımıza uygulanan hukuk dışı yaklaşımı kınıyorum" 

Bu yazı 2007 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur