26 Kasım 2019
BAŞAKŞEHİR’DE FİDANLAR ÖĞRETMENLERE EMANET

BAŞAKŞEHİR’DE FİDANLAR ÖĞRETMENLERE EMANET

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda görev yapan 7 bin öğretmene isimlerine özel düzenlenmiş çam fidanı dağıttı. Ayrıca TOKİ Aliya İzzetbegoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine 100 adet fidan dikildi.

İstanbul’un en yeşil ilçelerinden biri olan Başakşehir’de, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenlere fidan hediye edildi. TOKİ Aliya İzzetbegoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ise yeni fidanlar toprakla buluşturuldu. 

Okul bahçesinde düzenlenen çam fidanı dikme törenine, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Kaymakam Uğur Turan, AK Parti İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Her biriniz ‘Bilge Kral’ olacaksınız”

Programda konuşan Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, öğrencilerin de birer fidan olduklarını belirterek, “Bu fidanlar sembolik, burada asıl fidan sizlersiniz. Bu fidanlar büyüdükçe sizler büyümüş olacaksınız. Sizler okulunuzun ismiyle müsemma, her biriniz Aliya İzzetbegoviç gibi ‘Bilge Kral’ olacaksınız” dedi.

“Yeşil oranı en yüksek ilçeyiz”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da, Başakşehir’in yeşil oranı en yüksek ilçe olduğunu dile getirerek, “Bu özelliğimiz bizim en büyük gururumuz. Fidan dikme faaliyetimizle de bu oranımızı, hep beraber biraz daha artırmış olacağız. Sizler bizim umudumuzsunuz. İnşallah sizler de, fidanlarla beraber yetişip vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza sahip çıkan güzel gençler olacaksınız.” diye konuştu.

İlçe protokolü daha sonra öğretmenler ve öğrencilerle birlikte okul bahçesinde hazırlanan çam fidanlarını toprağa ekip can sularını verdiler. 

Hababam Sınıfı oyuncuları da fidan dikti

Hababam Sınıfı’nın unutulmaz oyuncuları Tuncay Akça (Bacaksız), Hayta İsmail (Ahmet Arıman), Dilaver (Dilaver Gür), Boncuk (Ergün Sözen) ve Fazıl (Ender Uzun) da fidan dikme töreninde Başakşehirli öğretmen ve öğrencilere eşlik etti. Usta oyuncular, böyle güzel ve anlamlı bir organizasyona imza atan Başakşehir Belediyesi ve Başkan Kartoğlu’na teşekkür ettiler.

Fidan dikme programı hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Bu yazı 1971 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur