13 Ekim 2022
Yeni Şafak yazarı fahiş konut fiyatlarından şikâyet etti

Yeni Şafak yazarı fahiş konut fiyatlarından şikâyet etti

Başta İstanbul'da konut fiyatları fahiş boyutlara yükseldi. Kiralık ev bulmakta zorlanan vatandaşlar fiyatlardan da dertli. Yeni Şafak'ın yazarı Ersin Çelik konut fiyatlarından şikâyet etti.


Yeni Şafak gazetesi yazarı Ersin Çelik, bugünkü yazısının konusu konut fiyatlarına ayırdı. Başakşehir’deki konut fiyatları üzerinden değerlendirmede bulunan Ersin Çelik, “Yetkililer konut fiyatlarında uçuk rakamların önüne geçmek için Başakşehir’e özel çalışma yapsalar piyasayı da kontrol altına alırlar sanırım.” diye yazdı.

Uzun yıllardır Başakşehir’de yaşadığını belirten Ersin Çelik, binlerce insanın TOKİ’nin toplu konut üretim merkezi olduğu için buradan ev aldığını ifade etti.

Başakşehir’in İstanbul’un ‘sosyal konut ilçesi’ olduğunu yazan Ersin Çelik şöyle devam etti:

“İlçe statüsü kazandığı 2008 yılında 200 bin olan nüfusu 15 yılda 500 bini geçti Başakşehir’in. Bu büyüme hızıyla birkaç yılda milyon olması gerekir normalde. Ancak limit durdu. Konut yapacak arsa kalmadı diyebiliriz. Bu nedenle de Başakşehir’de satılık ve kiralık ev bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Arz talep açığı haliyle fiyatlar da yansıyor. İlçede ev fiyatları da kiralar da uçtu. Bu yükseliş İstanbul’un diğer ilçelerine örnek teşkil ediyor. Emlak piyasası rayiç bedeli Başakşehir ve ayarındaki birkaç semte göre belirliyor. Yetkililer konut fiyatlarında uçuk rakamların önüne geçmek için Başakşehir’e özel çalışma yapsalar piyasayı da kontrol altına alırlar sanırım.”

Bu yazı 1287 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur