05 Ekim 2022
 Başakşehir Belediyesinden AKP Gençlik Kollarına Milyonluk İhaleler

 Başakşehir Belediyesinden AKP Gençlik Kollarına Milyonluk İhaleler

AKP’li Başakşehir Belediyesi, bir dönem gençlik kollarında çalışan partilisi Ali Uğur Aktepe’ye 6 yılda 17 ihale vererek ihya etti. Göktepe’nin kamudan toplam kazandığı ihalelerin bedeli ise 12 milyon 912 bin TL.

İstanbul Başakşehir Belediyesinin, ağustos ayında üç ayrı kalemle yapılan 34 milyon 800 bin liralık “Bilgisayar ve Elektronik Malzeme Alımı” ihalesi sonuçlandı. Kamu İhale Bültenindeki verilere göre ihalenin 4 milyon 200 bin TL’lik bölümü, AKP Başakşehir Gençlik Kollarında çalışma yapan Ali Uğur Aktepe’nin şirketine verildi.

BAŞAKŞEHİR'DEN ALDIĞI İHALELERİN TOPLAM TUTARI 11 MİLYON 505 BİN TL
Kamuoyu Aydınlatma Platformundaki verilere göre AKP’li Aktepe’nin şirketi ZNA Teknoloji Bilişim Hizmetleri, sadece Başakşehir Belediyesinden 2016’dan bu yana 17 ihale aldı. Aktepe’nin Başakşehir Belediyesinden aldığı ihalelerin toplam tutarı ise 11 milyon 505 bin TL. Aktepe ayrıca 2022 yılında Başakşehir Belediyesinin iştiraki olan Başakkent de dahil olmak üzere belediyeden 5 ihale aldı.

AKTEPE’Yİ BAŞAKŞEHİR KESMEDİ ÇEKMEKÖY’DEN DE İHALE ALDI
Aktepe, bir diğer AKP’li belediye olan Çekmeköy’den de 2021 yılında iki ayrı ihale aldı. Bilişim alanında yapılan iki ayrı ihalenin toplamı ise 1 milyon 407 bin TL.
AKP Başakşehir Gençlik Kollarından başladığı kariyerine ihalelerle devam eden Aktepe, sadece 6 yılda kamu kaynaklarından toplam 12 milyon 912 bin TL kazandı.

 

Bu yazı 1302 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur