31 Ağustos 2022
GÜVERCİN VE BAŞAKBÜS İLK SEFER İÇİN GÜN SAYIYOR

GÜVERCİN VE BAŞAKBÜS İLK SEFER İÇİN GÜN SAYIYOR

Başakşehir Belediyesi’nin ilçe sakinleriyle birlikte tasarım, renk ve isimlerini belirlediği elektrikli nostaljik tramvayların ilk seferleri için geri sayım başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kısa zaman içinde ilçe sakinlerinin hizmetine sunulacak ‘Güvercin’ ve ‘Başakbüs’ ile deneme sürüşü gerçekleştirdi.

Başakşehir Belediyesi, enlerin ve ilklerin şehrinde ulaşım alanında yeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor. Güvercintepe ve Altınşehir mahallelerinden Olimpiyat Metro İstasyonu’na ulaşım çok daha kolay hale getirecek Güvercintepe Viyadüğü’nde çalışmalarda sona gelindi.

Nostaljik tramvaylar ‘Güvercin’ ve ‘Başakbüs’ ile ücretsiz ulaşım hizmeti verilecek viyadüğün açılmasına günler kaldı.

Başkan Kartoğlu’ndan deneme sürüşü

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, nostaljik tramvaylar ile çalışmaların son aşamaya geldiği viyadükte deneme sürüşü yaptı. Güvercintepe ve Altınşehir ile metro istasyonu arasındaki yolculuk süresinin dakikalara ineceğini belirten Başkan Kartoğlu, “Bununla beraber viyadüğümüzde yaya ve bisiklet yollarını da unutmadık.” dedi.

Tasarım, isim ve rengi Başakşehirliler belirledi

Araçların tasarımını, rengini ve ismini Başakşehirlilerle birlikte belirlediklerini hatırlatan Başkan Kartoğlu, “Başakbüs ve Güvercin, yollara çıkmak için gün sayıyor. Olimpiyat Metro İstasyonu’na ulaşımı rahatlatacak bu hatlar için toplam bin 100 metre, viyadük uzunluğu ise 260 metre olan Güvercintepe Viyadüğü’nü yaptık.” diye konuştu.

Bu yazı 1560 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur