29 Mayıs 2022
İSTANBUL GENÇLİK OYUNLARI’NDA MUHTEŞEM FİNAL

İSTANBUL GENÇLİK OYUNLARI’NDA MUHTEŞEM FİNAL

Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Türkiye'nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları, GoFest ile büyük finali gerçekleştirdi. Avrupa yakasındaki 25 ilçe gençlerinin katılımıyla 26 branşta düzenlenen turnuvalarda dereceye giren öğrenci ve okullar ödüllerine kavuştu.

Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları final programı ve ödül töreni “GoFest” ile muhteşem bir şölene dönüştü. Avrupa yakasındaki 25 ilçe gençlerinin katılımıyla 26 branşta gerçekleştirilen turnuvalarda dereceye giren öğrenci ve okullar ödüllerine kavuştu. Festivalde paten, bisiklet, akrobasi ve smaç gösterileri gibi birbirinden renkli ve eğlenceli açık alan etkinlikleri ile lazer gösterisi yapıldı.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun ev sahipliği yaptığı festivale; İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul Gençlik ve Spor Müdürü  Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas,  birçok parti ve STK temsilcileri katıldı.

“100 bin gence ulaştık”

Başkan Kartoğlu,  “Türkiye’de bir başka örneği olmayan, Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları’nı bugün alnımızın akıyla tamamladık. Bugün 4 yıllık bir hayal gerçek oldu. İstanbul Gençlik Oyunları’yla sadece hayallerimizi gerçeğe dönüştürmekle kalmadık. Gençlerimizle birlikte, hedeflerimize de ulaştık. 100 bin gence ulaşma hedefiyle yola çıkmıştık. O gün ‘ulaşılamaz, başarılamaz’ gibi görenler olsa da biz, gençlerimize güveniyorduk. Onlara inanıyorduk. Gençlerimiz, onlara duyduğumuz güveni ve inancı boşa çıkarmadı” dedi. 

“Türkiye'nin değil, dünyanın en büyüğü olacak”

Başkan Kartoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Yıl boyunca heyecan kasırgası içinde geçen yarışma ve turnuvalarda 100 bin öğrencimizi bir araya getirdik. Gençlik Oyunları Otobüsümüzle İstanbul’u ilçe ilçe gezdik. Her hafta farklı bir okulda sohbet programları gerçekleştirdik. 1,5 milyon gencimizle temas kurduk, İstanbul Gençlik Oyunları’nı anlattık. Hem bireysel yarışmalarda yer alan, hem de takım turnuvalarına katılan tüm gençlerimizi canıgönülden tebrik ediyorum. Aziz İstanbul’umuzun fatihi Fatih Sultam Mehmet Han’ın hayalleri gibi bizim de gençlerimize dair büyük hayallerimiz var. Bu yıl 25 ilçemizin yer aldığı İstanbul Gençlik Oyunlarımızı, önümüzdeki yıl 39 ilçeden gençlerimizin katılımıyla gerçekleştireceğiz. Sadece Türkiye’de değil, dünyadaki en büyük gençlik ve spor organizasyonlarından biri olacağız.”

Başakşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Tesisleri'ndeki ödül töreninin ardından Başakşehir Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliklerde gençler doyasıya eğlendi. İstanbul Gençlik Oyunları’nın resmi şarkısını yazan ve seslendiren rap sanatçısı Resul Aydemir ile sevilen sanatçı Oğuzhan Koç da sahne aldı.

İSTANBUL GENÇLİK OYUNLARI’NDA EN FAZLA MADALYA KAZANAN OKULLAR

Başakşehir İlçe Geneli Ortaokul Kızlar

1. TOKİ Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu

2. TOKİ Kayaşehir Ortaokulu

3. İBB Yavuz Sultan Selim İmam Hatip Ortaokulu

Başakşehir İlçe Geneli Ortaokul Erkekler

1.Akif İnan Ortaokulu

2. TOKİ Kayaşehir Ortaokulu

3. Özel Bahçeşehir Ortaokulu

Başakşehir İlçe Geneli Lise Kızlar

1. Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi

2. TOKİ Kayaşehir Anadolu Lisesi

3. Özel İstanbul OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Başakşehir İlçe Geneli Lise Erkekler

1. Özel İstanbul OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2. Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

3. Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi

İstanbul Geneli Kızlar

1. Başakşehir Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi

2. Kağıthane Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

3. Küçükçekmece TOKİ Atakent Spor Lisesi

İstanbul Geneli Erkekler

1. Özel İstanbul OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2. Başakşehir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

3. Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bu yazı 1077 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur