29 Mayıs 2022
Başakşehir'de riskli bina oranı düşüyor

Başakşehir'de riskli bina oranı düşüyor

Deprem ve doğal afet riskine karşı Başakşehir’de başlatılan kentsel yenileme çalışmalarında önemli bir noktaya gelindi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının bir ayağı da Ziya Gökalp Mahallesi’nde sürdürülüyor.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Ziya Gökalp Mahallesi’nde bulunan Kentsel Yenileme ve Uzlaşma Ofisi’ni ziyaret ederek, kentsel yenileme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yüzde 50 olan riskli bina oranı yüzde 16'ya düştü
2009 yılında Başakşehir’de riskli bina oranının yüzde 50 olduğunu hatırlatan Kartoğlu, “Yapılan çalışmaların ardından bu oranı yüzde 16’ya indirdik. İstanbul’da riskli yapı oranının en düşük ilçelerin başında yer alıyoruz. Bu oranı, iki yıl içerisinde yüzde 5’e indirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Ziya Gökalp Mahallemizin depolar mevkiinde kentsel yenileme çalışmalarımızı başlattık. Komşularımızla birebir görüşmeler yapıyor ve süreci titizlikle takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

"Ziya Gökalp gözde mahalle olacak"
Hak sahiplerinin hiçbir mağduriyet yaşamamaları adına çözüm odaklı çalıştıklarının altını çizen Kartoğlu, “Açtığımız Kentsel Yenileme ve Uzlaşma Ofisimizde hak sahipliği tespiti askı işlemlerimizin sonuna geldik. Yerinde yenileme ile Ziya Gökalp, İstanbul’un en gözde mahallesinden biri olacak.

"Mahalle kültürü ve en önemlisi afetlere dayanıklı konutlara kavuşacağız"
Projemiz ve çalışmalarımız tamamlandığında yaşam kalitesi yüksek, sosyal altyapısı bitmiş konutları komşularımıza teslim edeceğiz. Mahalle kültürünü ön plana çıkaracak, harika bir yaşam alanı hazırlayacağız. En önemlisi de depreme ve diğer afetlere karşı çok daha dayanıklı konutlara kavuşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazı 1113 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur