06 Şubat 2022
Başakşehir'in ilk gençlik merkezi açılıyor

Başakşehir'in ilk gençlik merkezi açılıyor

Başakşehir Belediyesi, Güvercintepe Mahallesi’nde ilk gençlik merkezini hizmete açmak için gün sayıyor. Yazar ve şair Sezai Karakoç’un isminin verildiği gençlik merkezinde, sanat atölyelerinden yabancı dil sınıflarına, konferans salonundan semt kütüphanesine kadar birçok sosyal ve kültürel aktivite tek çatı altında toplandı.

Başakşehir Belediyesi, Güvercintepe Mahallesi’nde 4 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilen Güvercintepe Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’nde çalışmaların tamamlandığını duyurdu. Yapımı bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan Başakşehir’in ilk gençlik merkezine, Türk edebiyatın en önemli kalemlerinden biri olan şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç’un ismi verildi. Gençlerin istekleri doğrultusunda hazırlanan merkezde; gitar, bağlama, keman, ney ve piyano gibi müzik sınıflarının yanı sıra etüt ve yabancı dil eğitim sınıfları,çalışma salonları, hobi odaları ve dijital oyun odası bulunuyor. 

Merkezde, Başakşehirli gençlerin gelişimine katkı sağlayacak yazarlık ve şiir atölyesi, yapay zeka atölyesi ile bilgisayar sınıfı yer alıyor. Ayrıca Güvercintepe Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’nde, gençlerin sağlığı ve bedensel gelişimlerinin düzenli olarak takip edilmesi için diyetisyen hizmeti de verilecek.

EV RAHATLIĞINDA SEMT KÜTÜPHANESİ

Güvercintepe Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’nde semt kütüphanesi de bulunuyor. Binlerce kitap kapasitesine sahip kütüphanede gençler, kitaplarını ev rahatlığında okuma imkânı bulacak. Modern mimari tasarımıyla gençlerin yeni yaşam alanı olacak merkezde konferans salonu ile sergi ve toplanma alanı da yer alıyor. Gençler, merkezde yapılacak tüm etkinlik ve faaliyetlerden ücretsiz faydalanacak. 

Bu yazı 1062 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur