12 Ocak 2022
İstanbul Başakşehir'de TOKİ konut projesine başvuruları başladı.

İstanbul Başakşehir'de TOKİ konut projesine başvuruları başladı.

İstanbul Başakşehir'de TOKİ konut projesine başvuruları başladı. 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında başvuruları alınacak olan projede 652 adet konut ve 6 adet dükkanın satışı yapılacak. Peki, TOKİ İstanbul Başakşehir kura başvurusu nasıl yapılır? Başakşehir Hoşdere TOKİ konut projesi başvuru şartları neler?

İstanbul Başakşehir TOKİ kura başvurusu araştırılıyor. 652 adet konut ve 6 adet dükkanın satılacağı proje kura çekimi ile açıklanacak. Kura tarihi ise 2 Şubat 2022 olarak belirlendi. Peki, TOKİ İstanbul Başakşehir kura başvurusu nasıl yapılır? Başakşehir Hoşdere TOKİ konut projesi başvuru şartları neler?

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR TOKİ KURA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul, Başakşehir, Kayabaşı Mah. 1. Etap 652 Konut Projesi kapsamında yer alan 68 adet 1+1 konut, 2. Etap 794 Konut Projesi kapsamında yer alan 66 adet 1+1 konut ve 18. Bölge 1. Etap 753 Konut Projesi kapsamında yer alan 4 adet 1+1 konut olmak üzere toplam 138 adet 1+1 konut satışa sunulacaktır.

10 Ocak 2022 – 21 Ocak 2022 tarihleri arasında başvurular alınacak. Başvuru bedeli 2.000 TL olarak belirlendi. Başvurular, Halk Bankası'nın İstanbul İli Şubeleri ve e-devlet aracılığı ile (e-devlet başvuruları 20 Ocak 2022'de sona erecektir.) yapılacaktır.


BAŞAKŞEHİR HOŞDERE TOKİ KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Proje kapsamında satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, 02 Şubat 2022 tarihinde başvuruda bulunanlar için noter huzurunda "Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası" çekim işlemleri gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde "Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası" çekilmeyerek, İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından, başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır.

2) Kura İdaremiz binasında 02 Şubat 2022 tarihinde, gerçekleştirilecek olup, canlı olarak İdaremiz web sayfasında yayınlanacaktır.

3) Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.

4) Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.

5) Projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması şartları aranacaktır.

6) İdaremiz tarafından satışa sunulan İstanbul Başakşehir Kayabaşı ve Hoşdere Projeleri

kapsamında satışa sunulan 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tiplerine, kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

7) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen hak sahipleri veya konut

sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre 09 Şubat – 18 Şubat 2022 tarihleri arasında konut seçimi yapan hak sahipleri; peşinat bedelinden (% veya @) başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı, sözleşme imzalama tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerinin gerçekleştirileceği banka şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.

8) Kura çekilişinde asil hak sahiplerinden sonra toplam 30 adet yedek hak sahibi belirlenecek, sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinden kalan konutlar için, İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde, yedek hak sahiplerine Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalatılacaktır.

9) Peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş) oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir.

10) Borç bakiyesi, % peşinat için 96 ay, @ peşinat için 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır.

11)İlk taksit ödeme tarihi; Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay itibariyle başlatılacaktır.

12)İlk dönemsel artış tarihi; Temmuz 2022 ayından itibaren başlatılacaktır.

13) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir.

14) Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Konut alıcısı, Gayrimenkul'ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

15) Kura sonucunda; konut satın alma hakkı elde edemeyenlerin başvuru bedelleri 04 Şubat 2022, konut satın alma hakkı kazandığı halde sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinin başvuru bedelleri 21 Şubat 2022, yedek hak sahiplerinden sözleşme imzalamayanların başvuru bedelleri ise 28 Şubat 2022 tarihlerinden itibaren başvuru sahiplerine iade edilecektir.

16) Konutların teslim süresi; Konutlar sözleşme imzalama tarihinden itibaren 36 ay içerisinde teslim edilecektir. (İstanbul Başakşehir Kayabaşı 18. bölge 1. Etap 753 Konut Projesi'nde konutlar teslimli olarak satılmaktadır.) Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli (%1) ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.

17) Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK'nda öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.

18) Proje yapı ruhsat tarihi; 12.03.2015 (753 Konut Projesi)

19) Projede konut büyüklükleri ve mahal listelerinde bir çelişki olduğu takdirde uygulama projesi ve sözleşmedeki bilgiler esas kabul edilecektir.

20) Konut alıcıları anahtar teslim tarihinden itibaren 2 (iki) yıl sonra Sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahsa devir edebileceklerdir.

21) İnternet sayfamızda yayımlanan planlar tanıtım amaçlıdır. Konutların brüt ve net m⊃2; büyüklükleri satış listelerinde gösterilmiştir. Brüt ve net m⊃2; hesabı yürürlükteki son İmar Yönetmeliğindeki kriterlere göre yapılmaktadır. Net m⊃2; hesabı sıva imalatının yerinde uygulama kalınlığına göre farklılık gösterebilir.

22) Gayrimenkul satış işlemleri, Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

 

Bu yazı 4521 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

Aziz huylu | 04-04-2023 05:22:44

Başvuru


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur