07 Ağustos 2021
Müjde BAŞAKŞEHİR'de  “Lisanslı güreşçi yetiştirme” Okulu

Müjde BAŞAKŞEHİR'de “Lisanslı güreşçi yetiştirme” Okulu

       Gençlik ve Spor Bakanlığı “Gençlik projeleri destek programı” kapsamında Başakşehir Güreş kulübü ile “Lisanslı güreşçi yetiştirme”  amacı ile yapılan proje; kulüp yönetimi, sporcu velileri, teknik kadro ve basın mensuplarının katılımı ile birlikte tanıtımı yapıldı.


Tanıtım toplantısında Başakşehir güreş kulübü başkanı Fatih Mehmet Yıldırım projenin amaçlarını ve hedeflerini anlattı.


Başkan Yıldırım, “Başakşehir Güreş Derneği Kulübü olarak Başakşehir'de ve Ülkemiz de milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak, başta ata sporumuz güreş ve spor camiası olmak üzere toplumun eğitimi ve gelişimini sağlamak temel amacımızdır. 


İlçemizde bulunan gençlerin güreş sporu hakkında bilgi sahibi olması, güreş sporuna aktif olarak katılması, gençlerin spor vesilesiyle maddi ve manevini gelişimine destek olmak temel amaçlarımızdandır. Projemiz ile gençlerin geleneksel sporlarımızdan olan güreşe karşı ilgilerini artıma, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri imkân ve zemini oluşturmak temel hedefimizdir, dedi.
 

 

 

Projenin Amaçları

Başakşehir Güreş Derneği Kulübü olarak Başakşehir'de ve Ülkemiz de milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak, başta Ata Sporumuz Güreş ve spor camiası olmak üzere toplumun eğitimi ve gelişimini sağlamak temel amacımızdır.

İlçemizde bulunan gençlerin güreş sporu hakkında bilgi sahibi olması, güreş sporuna aktif olarak katılması, gençlerin spor vesilesiyle maddi ve manevini gelişimine destek olmak temel amaçlarımızdandır. Projemiz ile gençlerin geleneksel sporlarımızdan olan güreşe karşı ilgilerini artıma, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri imkân ve zemini oluşturmak amaçlanmaktadır.

Projemizin başlıca amaçları;

1. İlçemizdeki gençlerin geleneksel sporlarımızda olan ilgileri artırmak ve bu sporu profesyonel olarak yapmalarını teşvik etmek.

2. Gençlere sporun insan sağlığı üzerine olan etkisini anlatmak ve bu noktada gençlerde bilinç oluşturmak.

3. Gençlerin ahlak ve manevi değerlerin farkına varması ve bunları içselleştirmelerini sağlamak.

4. Gençlerin doğaya ilgilerini artırmak ve çevre bilinci kazanmalarını sağlamak.

5. Şehir dışı gezileri ile kültürel seviyelerini arttırmak ve entelektüel birikimlerine katkı sağlamak.

6. Kişisel gelişimlerini artırarak öz güvenli bireyler olmalarını sağlamak.

7. Gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak, nitelikli kitap ve filmler ile buluşturarak gençlerin kişisel ve fikri gelişimlerini desteklemek, düşüncelerini ve fikirlerini aktarma becerilerine ve özgüvenlerinin gelişimine katkıda bulunmak.

Proje Özeti

Proje kapsamında gerçekleştireceğimiz faaliyetler hedef kitle olarak Başakşehir ilçemizdeki 50 erkek gence hizmet edecektir. Başakşehir 10-18 yaş arası 75.000 genç nüfusu ile oldukça genç bir ilçedir. Derneğimiz bu ihtiyaç ve spor bilincinin gerekliliğinden yola çıkarak bu projeyi hazırlamıştır. Bu projemiz ile gençlerimizin geleneksel sporumuz olan güreşi öğrenmeleri sağlanacak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetler gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda faaliyetlerimizi artırmak ve daha fazla gence ulaşmak amacıyla bu projemizi geliştirdik.

 

Bu yazı 1530 kişi tarafından görüntülendi.