09 Kasım 2020
MUTLULUĞA İLK PEDALI BAŞKAN KARTOĞLU ÇEVİRDİ

MUTLULUĞA İLK PEDALI BAŞKAN KARTOĞLU ÇEVİRDİ

Başakşehir Belediyesi temiz enerjiyi destekleyen projelerine bir yenisini daha ekledi. Kayaşehir 7. Bölge’de yapımına başlanan çift yönde 22 kilometrelik bisiklet yolunun ilk etabı tamamlandı. 2,4 kilometrelik ilk etapta, ilk pedalı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu çevirdi.  

Başakşehir Belediyesi tarafından “Bisiklet Dostu Şehir” sloganı ile başlatılan ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ödüle layık gördüğü bisiklet yolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul’da şehir içi ulaşımı sağlayacak ilk bisiklet yolunun ilk etap çalışmaları tamamlandı.

İlk etap 2,4 km uzunluğunda

Kayaşehir 7. Bölge’de hizmete açılan 2,4 kilometrelik bisiklet yolunda ilk pedalı Başakşehir Belediyesi Başkanı Yasin Kartoğlu çevirdi. Projeye ilişkin yetkililerden bilgi alan Başkan Kartoğlu, “Projeyle birlikte İstanbul için ve mahalleler arasındaki ulaşıma alternatif sunmuş olacağız. Böylece şehir içi ulaşımı hafifleterek keyifli bir hale getireceğiz” dedi.

24 kilometrelik yeni bisiklet yolu müjdesi

Hizmete açılan bisiklet yolu üzerinde tüm güvenlik önlemleri de alındı. Gidiş-geliş 240 cm genişliğinde olan bisiklet yoluna bisiklet park noktaları, bisiklet tamir istasyonları, yön ve mesafe tabelaları, trafik düzenleyici ve uyarıcı levhaları yerleştirildi. Bisiklet yolu yapılırken araç yolları daraltılmadı, 2 şeritli yol genişliği korundu.

Başkan Kartoğlu, Başakşehirlilere bir müjdeli haber daha verdi. Başkan Kartoğlu, ilk projeye ek olarak çift yönde 24 kilometrelik yeni bir bisiklet yolu projesinin de sonuna geldiklerini ifade etti.  Kısa süre içerisinde bu projenin yapımına başlayacaklarını söyledi. 

Önemli noktalardan geçecek

Başakşehir Bisiklet Yolu’nun güzergâhında önemli merkezler bulunuyor. Fatih Terim Stadyumu, Sular Vadisi, Başakşehir Belediyesi ve Metrokent, güzergâh üzerindeki önemli merkezler arasına yer alıyor. Başakşehirliler, projenin tamamlanmasının ardından bisiklet yolunu isterlerse spor, isterlerse ulaşım amaçlı kullanabilecek. Kayaşehir ile Başakşehir arasında iş, okul ya da gezi amacıyla bisiklet, scooter gibi araçlarla yolun keyfini doyasıya çıkarabilecekler.


Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki kesintisiz bisiklet yolu güzergâhını ilerleyen zamanda 100 kilometreye çıkarmayı hedefliyor.

Bu yazı 1638 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur