13 Ekim 2020
Sokak hayvanlarını besleyen kadına uygulanan şiddet kameralara yansıdı

Sokak hayvanlarını besleyen kadına uygulanan şiddet kameralara yansıdı

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde hayvan korumacıları sokak hayvanlarına su ve yiyecek götürdüğü gerekçesiyle tanımadığı kişilerin saldırısına uğrayan kadına destek için aynı bölgede besleme yaptılar. “Sokak hayvanlarından ne istiyorsunuz?” diye soran hayvanseverler, mecliste bekleyen kanun tasarısı ve dayanışmanın önemine işaret ettiler.
Başakşehir Belediyesi’ne bağlı Kayaşehir’de 15 eylül günü, sokak hayvanlarına su ve yiyecek taşıdığı sırada tanımadığı aile tarafından darbedilen genç kadına hayvanseverlerden destek geldi. Bölgede topluca arazi beslemesi yapan sokak hayvanlarının koruyucuları, saldırıya uğrayan kadının yalnız olmadığını ifade ettiler.

Hayvanseverler, şiddete bir bütün olarak karşı çıkılması gerektiğini savunup, mecliste yıllardır sadece seçim vaadi olarak sunulan hayvanları koruyacak olan yasanın önemine işaret ettiler.

GÖRÜNTÜLER CEP TELEFONUNA YANSIDI
Besleme yapılan bölgede öğretmen T.M., 15 eylül günü hazine arazisini çevirip çiftlik kuran bir ailenin saldırısına uğramış, şiddetin görüntüsü bir binadan cep telefonuyla kaydedilmişti.

Saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. Saldırı Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan iki Besleme Odağı yakınında gerçekleşmesi de ayrıca tepki çekti.

Bu yazı 1704 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur