06 Aralık 2019
BAŞAKŞEHİR BALIĞA VE HORONA DOYDU

BAŞAKŞEHİR BALIĞA VE HORONA DOYDU

Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Balık Festivali, Kayaşehir Kapalı Pazar Fuar ve Sergi Alanı’nda binlerce ilçe sakinini buluşturdu. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, birlikte Horon oynadığı Başakşehirlilere balık-ekmek ikram etti.

Kayaşehir Kapalı Pazar Fuar ve Sergi Alanı’nda düzenlenen festivale, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ertuğrul ve binlerce Başakşehirli katıldı.

20 bin kişiye 5 ton balık…

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen festivalde, ustaların özenle pişirdiği 5 ton balık yaklaşık 20 bin kişiye ikram edildi. Festivalde, Başakşehir Belediyesi Müzik Akademisi öğrencileri de sahne aldı. Balık Festivali, balık ve tatlı ikramlarının yanı sıra palyaço ve tahta bacak gösterileri, Hacivat-Karagöz ile kukla oyunlarıyla renklendi. Programda ayrıca Başakşehir Belediyesi’nin “Sıfır Atık, Güzel Gelecek” projesinin sevimli maskotları Başakgiller de çocukları doyasıya eğlendirdi.

“Başakşehir sağlığın başkenti oluyor”

Festival’de Başakşehirlilere hitap eden Başkan Kartoğlu; “Mutluluğun Şehri Başakşehir” sloganının söylemden ibaret olamadığını ve yeni projelerin yolda olduğunu belirterek; “Başakşehir çok yakında sağlığın başkenti olacak.” dedi. 

Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nın hizmete açıldığını ve Başakşehirliler için çok önemli projelerin gerçekleştirildiğini dile getiren Kartoğlu, şöyle konuştu: “Şimdi de Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi ilçemizde hızla yükseliyor. 2020 yılı Haziran ayında hizmete girecek Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi ‘Başakşehir Şehir Hastanesi’ ile Başakşehir, sağlığın başkenti olacak.” 

Başkan Kartoğlu Horon oynadı

Festivalde Kartoğlu ve Kayas balık tezgâhına geçerek vatandaşlara balık-ekmek ikram etti. Balık ekmek ve tatlıların tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken festival, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde sahne alan Horon ve Kemençe Ekibi, katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı. Başakşehirliler, Başkan Kartoğlu ile beraber Karadeniz’in hareketli, coşkulu müzikleri eşliğinde Horon oynadı. 

İlçe dışından da yoğun katılımın olduğu festivale katılan vatandaşlar da beğenilerini dile getirdi.

Bu yazı 2169 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur