23 Kasım 2019
BAŞAKŞEHİRLİ KIBRIS GAZİLERİNİN GURUR GÜNÜ

BAŞAKŞEHİRLİ KIBRIS GAZİLERİNİN GURUR GÜNÜ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen madalya tevcih töreninde, Başakşehir’de ikamet eden 32 Kıbrıs gazisine “Millî Mücadele Madalyası ve Beratı” takdim edildi.  

Başakşehir Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi’nde düzenlenen törene; Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Tayyip Tanrıkulu, İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk, Başakşehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Bilal Şahin, Kıbrıs gazileri ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda Başakşehirli katıldı.

“Şehit ve gazilerimize şükran borçluyuz” 

İstiklal Marşı ve şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende Kıbrıs gazilerine hitap eden Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, “Başta şehitlerimiz olmak üzere bu vatan için gözünü kırpmadan siper olan tüm şehit ve gazilerimize şükran borçluyuz. Bizler de bugün burada siz kıymetli Kıbrıs gazilerimize vefa borcumuzu ödeyeceğiz” diye konuştu. 

“Devletimiz bizleri unutmadı”

82 yaşında gazilik madalyasını alan Gazi Ali Sarıkaya da, “45 yıl önce bu aziz vatana borcumuzu ödedik. Devletimiz de bugün bizleri unutmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

Tören, Başakşehir’de ikamet eden 32 Kıbrıs gazisine madalya takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bu yazı 2124 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur