15 Kasım 2019
Başakşehir Metrosu  İstanbul Havalimanı Metro Hattına Entegre Ediliyor

Başakşehir Metrosu  İstanbul Havalimanı Metro Hattına Entegre Ediliyor

32 kilometre uzunluğundaki, 70 bin yolcu kapasiteli ve 32 dakika ulaşım süresi olan projenin 2020 yılında yolcu taşıması planlanıyor.

PROJE HAKKINDA GENEL BİLGİ 
Gayrettepe - Göktürk - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı (M11) tamamlandığında birçok ilçeye entegre olarak ulaşımda rahatlık getirecek. 
Gece gündüz aralıksız sürdürülen Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattında çalışmalar tamamlandığında, havalimanını şehir merkezine bağlayacak metro hattı Eyüpsultan ilçesini de birçok ilçeye entegre etmiş olacak. 

HAT UZUNLUĞU 32 KİLOMETRE OLACAK 
Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı 32 kilometre uzunluğa sahip olacak. 2021 yılında tamamlanacak metro hattı Eyüpsultan, Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek. Metro hattında; aralarında Kemerburgaz, Göktürk ve İhsaniye istasyonlarının da bulunduğu toplam yedi istasyon bulunacak. 32 kilometre uzunluğundaki hat ile Gayrettepe’yi İstanbul Yeni Havalimanı’na bağlayacak olan raylı sistem tamamlandığında iki semt arası yolculuk süresi 32 dakikaya inecek.
    

M11 GAYRETTEPE - İSTANBUL YENİ HAVALİMANI METRO HATTI DURAKLARI 

• Gayrettepe Metro Durağı
• Kağıthane Metro Durağı
• Hasdal Metro Durağı
• Kemerburgaz Metro Durağı
• Göktürk Metro Durağı
• İhsaniye Metro Durağı
• İstanbul Havalimanı Metro Durağı

ENTEGRE OLACAK HATLAR
Gayrettepe – İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı – Hacıosman Metrosu ile Gayrettepe’de, Hızlı Tren ile Havalimanı’nda, Sultangazi Arnavutköy Hattı ile Arnavutköy’de, Kirazlı-Metrokent-Kayaşehir Metrosu ile Kayaşehir’de, Bakırköy-Kirazlı-Olimpiyatköy Metrosu ile Olimpiyatköy’de, Kayaşehir-Başakşehir-Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy’de, Kirazlı-Halkalı Metrosu ile Halkalı’da, Marmaray Projesi ile Halkalı’da entegre olacak.
Gayrettepe – İstanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi kapsamında yapılan Göktürk İstasyonu ve M4 Makas Metro İnşaat kaba yapısını Manahoz Yapı İnşaat üstlenmiştir.

Bu yazı 6024 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur