16 Ekim 2019
İOSB'de Deprem Güvenliği Acil Dönüşüm Çağrısı

İOSB'de Deprem Güvenliği Acil Dönüşüm Çağrısı

Deprem önlemlerinde akla ilk konutlar gelse de yüzlerce kişinin çalıştığı fabrikaların da tehdit altında olduğu ortaya çıktı. 

Yakın zaman önce gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki deprem bir kez daha bu konuda alınması gereken önlemleri hatırlattı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan iş dünyası temsilcileri ise bu alana yönelik de bir teşvik programı talep ediyor. Bugüne kadar endüstriyel dönüşüm kapsamında birçok adımın da atıldığını ifade eden temsilciler, "Özellikle sehir içinde kalan sanayi tesislerinin ve KOBİ'lerin İstanbul dışına taşınması stratejisinde ciddi yol kaydedildi. Ancak bu bir süreç. Fabrikalarda da konutlarda olduğu gibi yerinde dönüşüm stratejisi gerekiyor" açıklamasını yaptı. Konuyla ilgili olarak İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ise konunun gündemlerinde olduğunu belirterek, deprem gerçeği ile yaşamayı kabullenmek gerektiğini ifade etti. Avdagiç, "Fabrikalarımızın, işyerlerimizin ve atölyelerimizin iç kısmını da afet durumuna göre dizayn etmeliyiz" dedi.

İKİTELLİ OSB'DE TATBİKAT

20 bine yakın fabrikanın bulunduğu ve binlerce kişinin çalıştığı İkitelli Organize Sanayi Bölgesi de inceleme altında. Uzmanların verdiği bilgiye göre özellikle eski dere yatağına yakın olan Basın Ekspres Caddesi devamında yer alan fabrikalar risk altında bulunuyor. Bu nedenle bölgede bazı günler site yönetimleri tarafından tatbikatlar yapılıyor. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki toplanma alanları ise oldukça önemli. OSB yönetimi toplanma alanları ile ilgili çalışanları düzenli olarak bilgilendiriyor.

Bu yazı 2130 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur