15 Eylül 2019
Başakşehir Belediyesi, Bu Rezalete Dur Diyebilecek mi?

Başakşehir Belediyesi, Bu Rezalete Dur Diyebilecek mi?

Bu rezalete kim dur diyecek…?

İstanbul'un Önemli Su Kaynaklarından biri olan Sazlı Bosna Barajının Çevresi Moloz Ve Endüstriyel Atık İçinde! İşin en acı yanı ise, buna dur diyecek bir merci-makam ve yetkili bulunamıyor…

11 Eylül 2019 Çarşamba 16:52 İstanbul’un en önemli su kaynaklarından biri olan ve bir tarafı  Arnavutköy’e dayanan bir tarafı ise Başakşehir sınırları içinde kalan Sazlı Bosna Baraj Gölü’nün çevresi, kaçak hafriyatçıların döktüğü tonlarca moloz ve endüstriyel atıkla dolmuş vaziyette. Kaçak döküm alanının bir tarafı Avcılar Belediyesi’ne ait iken bir diğer tarafı ise Başakşehir Belediyesi sınırları içerisinde. Su kaynağı ya da doğa demeden boş buldukları her yerei günün her saati kaçak moloz ve hafriyat döken kamyonlara kim dur diyecek beli değil. Başakşehir Belediyesi’nin sınırlarında kalan bu bölgede, gerek Şamlar Baraj Gölü’nün bulunması gerekse doğal güzellikleriyle bilinen bu alanlar, ne acıdır ki son yıllarda Kaçak döküm yapanların yarattığı kirlilikle can çekişir oldu. Kaçak döküm yapanların yarattığı kirlilikle mücadele etmesi gereken zabıta ve polis teşkilatlarının da yetersiz kaldığı bölge, söz konusu kaçak dökümler yüzünden gerçek anlamda can çekişir durumda.



BELEDİYE MECLİSİNDE GÜNDEME GELDİ Başakşehir Belediyesi’nin meclis gündemine de gelen kaçak döküm konusunu, önceden çektiği fotoğraf ve edindiği bilgilerle gündeme getiren CHP’li meclis üyesi Zekeriya Tuncay, daha sonra yine kendisi gibi belediyede meclis üyesi ve grup başkan vekili olan Nizamettin Kümeç, ilçe başkanı Mustafa Erdemir, diğer meclis üyeleri Bağdagül Gülen, Beyzade Kayabaşı, Eda Kurt, Enser Şentürk, Hakan Yılmaz, Halil Kalkan,Hayrettin Özbakır, Sami Balcı ve basın mensuplarıyla birlikte bölgede inceleme yaptı. Gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını dile getiren Nizamettin Kömeç ve heyette bulunan diğer kişiler, burada derhal önlem alınması gerektiğinin altını bir kez daha çizdiler.

KAMYONLAR GELMEYE DEVAM ETTİ Saat 5 sularında CHP’li heyetin basın mensuplarıyla birlikte bölge de yaptığı ziyaret esnasında dahi hafriyat kamyonlarının biri gidip, biri geliyordu. Şamlar Barajı alanına ve buldukları tüm dere yataklarına kaçak döküm yapan kamyonların peşi sıra kepçeler gelip, düzeltme yapıyor ve dökülen hafriyatlar silindirlerle ezilerek kamyonların daha rahat çalışabilmeleri sağlanıyor. Yani kaçak dökümler sadece gece değil, gündüzleride yapılıyor.

VATANDAŞ: MUHTAR HÜSEYİN UÇAR SUÇLUYOR Günün her saati gerçekleştirilen kaçak toprak döküm hakkında Belediye Meclis üyelerinin verdiği mücadeleye, mahalle muhtarının katılmaması, gerek katılanlarda gerekse mahalle sakinlerinin akıllarında soru işaretleri bıraktı. Konu hakkında görüşünü almak adına birkaç kez telefonla aradığımız Şahintepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Uçar’a ulaşamadık. Muhtar olarak seçildiği Mahallesinde gerçekleşen bu kaçak döküm hakkında, ne tür bir girişimde bulunduğunu veya kendince farklı mücadeleler yapıp yapmadığını sormak adına aradığımız Muhtar Hüseyin Uçar telefona cevap vermediğinden sorularımızı buradan sormak zorunda kaldık.    

VATANDAŞ: MUHTARIMIZ VAR MI, YOK MU BELLİ DEĞİL Kaçak Döküm alanında veya telefonla yakalayamadığımız Muhtar Hüseyin Uçar’a mahalle halkı adına soruyoruz, sorumlu olduğunuz mahallenizde  gerek doğayı kirleten, gerek trafik adına tehlike yaratan ve aynı zamanda da haksız kazanç elde edilen kaçak hafriyat ve toprak dökümü hakkında ne tür bir girişiminiz oldu? Kaçak dökümlerdeki rantın büyüklüğünü göz önünde bulundurduğumuzda, mahalle sakinlerininde size yönelik  ”Muhtar göz yumuyor” eleştirlerini de dikkate alarak, yetkiniz dahilinde ne tür bir girişiminiz oldu? Kamuoyunu bilgilendirmek adına vereceğiniz cevabı yine bu sayfalarımızda yayınlayacağız.  

HER ŞEY SIRA BEKLEMEYİP, ÜCRET ÖDEMEMEK İÇİN Kamyon sahipleri ‘Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi’ alabilmek için Atık Yönetimi Otomasyon Projesi uyumlu Araç Takip Kitini araçlarına taktırmak zorunda. İstanbul’da 4 binin üzerinde hafriyat taşıyan araç GPS cihazları ile izleniyor. Ancak cihaz takılmayan araçlar denetime tabi tutulmuyor. Bu nedenle hafriyat alanlarında sıra bekleyip, ücret ödemek istemeyenler ise kaçak döküme başvuruyor.





HABER: Tolga ÖZDEMİR 

KAYNAK : KENT YAŞAM GAZETESİ 

Bu yazı 2163 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur