11 Eylül 2019
Neden istismarlar en fazla din üzerinden yapılır?

Neden istismarlar en fazla din üzerinden yapılır?

DİN; istismara en açık ve insanların - tabiri yerindeyse - yumuşak karın diyebileceğimiz bir alandır. İnsanları en hassas olduğu konu ne dediğimizde akla hemen din gelir.

Bu da "Neden istismarlar en fazla din üzerinden yapılır?" sorusunun cevabını  vermektedir. Allah Fatır suresinde "Aldatıcı sizi Allah ile aldatmasın" diye uyarıyorsa  bu konunun ne kadar önemli olduğu ortadadır.
Dikkat edersek ayette Allah ile aldatmayın denmiyor,  aldanmayın diyor.

Aldanmamakla emrolunduk!

Aldanmamak Allah'ın bir emridir ve ibadettir. Aldanmak ise Allahın emrine karşı gelmektir ve sorumluluğu vardır.
Canını verecek kadar sevdiğin Allah'ı tanımıyor musun da onun hakkında seni aldatabiliyorlar diye sorarlar adama değil mi!

Hemde bir ömür boyu!

Birde onca canlı örneği varken, her tarafımız din tüccarları ile doluyken, herkes din satıyor, din pazarlıyorken sen hala daha gerçekleri göremiyor ve kimin Allah ile aldattığının farkına varamıyorsan sende bu değirmene su taşıyor ve sistemin bir elemanı olarak çalışıyorsun demektir. Ancak şunun bilinmesinde zaruri derecede fayda vardır. Allah ile aldandığının veya aldatıldığının farkında olup sistemin çarkı kendi lehine döndüğü ,başka bir deyişle değirmende kendi  unu da öğütüldüğü için ses çikarmayanların hesabı da pek hafif olmayacak!

Peki din istismar ediliyor ve hep buradan gol yiyoruz diye dine karşı mesafeli mi yaklaşacağız?  Ki bu şekilde inançlarını güncelleyenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla! 
Din dediğimiz olgu bıraktığımızda, terk ettiğimizde veya mesafe koyduğumuzda kurtulabileceğimiz bir şey değildir. Siz gözlerinizi kapattığınızda güneşin varlığı ortadan kalkmış olmuyor.
Sadece kendinizi karanlığa mahkum etmiş oluyorsunuz.

Hakikat yine orada duruyor, hakikatten zerre kadar bir şey eksilmiş olmuyor. Siz yanlış yoldasınız ve bunu kabul etmek istemiyorsunuz.
İndirilmiş din olduğuna inanılan fakat birilerinin heva ve hevesleri tarafından uydurulmuş bir dine inanan cahil insanları küçümseyerek, dini bilmeden dinden soğuyan insanlar da en az onlar kadar cahillerdir. Çünkü onlar bilmeden inanıyor ve siz de bilmeden inkar ediyorsunuz. Aranızda hiç bir fark yok. Her ikiniz de hakikatten eşit miktarda uzaktasınız. Dünyalık işlerde başarılı olup işlerinizi yürütüyor olmanız sizin hakikate ulaştığınızı göstermez. Her iki gruptan da dünyalık işlerinde başarı hikayeleri görmüş olabiliriz. Kendi içlerinde bir mantıkları da olabilir. Ancak bu hakikati değiştirmeyecektir.

Allah, iman edenin de inkar edenin de bir delille bu işi yapmasini istiyor. 

Kuran'ın namaz kıl emrini muhatap alıp oku emrini bir kenara bırakan bir Müslümanın derdi nedir?

Allah'ın oruç tut emrini muhatap alıp da düşün, tefekkür et ve anla ayetlerine karşı insanın üç maymunu oynamasını nasıl değerlendirmemiz gerekiyor.
Kelime-i Tevhit emrini dilleriyle vurgulaya vurgulaya yerine getiren biri Allah'ın cihat et, faize buluşma, yetime bak itip kakma, emri bil maruf nehyi anil münker yap emirlerinden kendisinin muaf oldugunu mu düşünüyor da bu âyetleri hiç konuşmuyor ve gündem yapmıyor..

Son söz!

Din istismar edildi ,ediliyor ve edilecek.
Bu durumlara bakıp dine tavır almak yerine dini kullanan kişilere tavır alınmalı!
Islam dinini Allah en güzel şekilde bizlere ulaştırmıştır. Araştırma yapıp Hakikat yolunun yolcusu olacak ve Allah kendisine o yolda her türlü yardımı yapıp yol levhaları gösterecek ve hidayete ulaştıracak bu şekilde iki dünyasını da ihya edecektir. Yanlış yollarda yürüyüp doğru bir menzil arayanlar hüsran olacaktır. Allah'ın yolu bellidir. Diğer yollardan her türlü ayrılmıştır. Karışması imkansızdır. Karıştırmak için kötü niyetli olmak gerekir. Kötü niyetlilerin de sonu bellidir.

Kötü niyetliler kendilerini ve kendisi gibi art niyetlileri ancak yanlış yollara sokar ,asla islamın temiz yoluna ve adına zerre zarar veremez. Dini has bir sekilde bize ulaştıran Allah'a hamd olsun. Din ile aldatanlardan ve aldananlardan Allah'a sığınırız. Vesselam.

İbrahim Aydın

Bu yazı 3801 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

beyza | 16-10-2019 14:48:37

Samimi, gerçekçi bir yazı olmuş katılıyorum.Bunu yapan o kadar insan var ki acaba düşünmüyorlar mı ? Yaptıkları hataları görmezden gelmek Allah akıl vermiş irade vermiş BİZ Aciz kullarına aklı kullanmak sevap akılsızlık günah diye düşünüyorum ben...


Avatar

sait doğan | 11-09-2019 14:14:19

Evet bize Kuran yeter diyerek Kuran'da bir çok yerde geçen Rasule itaat edin emrinin, Rasule tabi olma emirlerinin, Allah ve Rasulünün verdiği hükme tabi olmak gerektiğinin, Rasulün bizim için en güzel örnek olduğunun vb geçtiği ayetleri es geçip Kuranın diğer ayetlerini kendi tecrübelerine göre yorumlayıp, kendi uydurdukarı dine tabi olunmsını isteyen, peygamberi dışlayıp onun misyonunu kendilerinde gören zavallı insanlardan, Kuran ile aldatanlardan Allah' a sığınırım.


Avatar

Muhammed düstur | 11-09-2019 14:01:16

Allah razı olsun hocam. Günümüzün en önemli ve can acıtan konularından birine değinmişsiniz


Avatar

Muhammed Düstur | 11-09-2019 14:00:11

Allah razı olsun hocam yazı için. Günümüzün en önemli ve can acıtan konularından birine değinmişsiniz.


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur