22 Temmuz 2019
İMAMA DUBLEKS VİLLA

İMAMA DUBLEKS VİLLA

Camilerde genelde cuma namazı hutbelerinde duyduğumuz diyanet işlerinin; “inşaatı devam eden camilerimizin ve kuran kurslarımız için yardımlarınıza ihtiyaç vardır, Allah yaptığınız ve yapacağınız yardımları kabul etsin” çağrısı insanların duygularını okşayıp hayır yapma konusunda camiler önünde namaz çıkışında kurulan yardım sandıklarına ellerinden gelen yardımları yapıyorlar. Tabi ki insanlar kendi samimi niyetleri çerçevesinde yaptıkları yardım olduğu için, Allah katında sevaplarını almaktadır.

Ancak biriken bu paraların nasıl kullanıldığı da o parada tasarruf etme mertebelerinde olanların sevabı ya da günahını kapsamaktadır.

Bazen Başakşehir Müftülüğümüzde buna benzer talepleri olmaktadır. Peki Başakşehir’de  toplanan paralarda kimlerin tasarruf hakkı var paraları nasıl harcıyorlar.

Evet bilenlerimiz biliyor, yoksa bilenlerimiz bilmeyenlere anlatsın. Başakşehir 1. Etapta daha önce yapılan bir camimiz yıkılıp yeniden yapılıyor. Hacı Ahmet Camii  1. Etapta otobüs durağına da ismini veren Camii Durağı. Aslında bu caminin olduğu noktada değil de 1. Etap Başak Tıp tarafındaki girişte olsa daha faydalı olur kanaatindeyim, çünkü bu noktada kocaman Ahmet Yesevi Camii var.

Vel hasıl; Esas konuya gelelim:))  İmam Efendiye lojman verilmesine rağmen camiye uzaklığını bahane göstererek sabah namazına gelirken zor oluyor diyerek cami avlusuna diyebileceğimiz bir noktaya dubleks villa yaptırıyor.  Kendisine yeşil alan içerisinde olan ağaçları keserek bu inşaatın yapılmasının doğru olmadığını ifade eden cami cemaatine “size ne!  ben istersem arka yolu da kapatabilirim. Ben ………………. adamıyım diyerek” sırtını dayadığı yeri  ima edip tehdit ediyor.

Umarım imam efendinin  sırtını dayadığı yer, kıyamet gününde: BURAYA DİKKAT EDİN! bir blokun elektrik panosundan kaçak elektrik kullanarak inşaatına devam edilen camii ve imam efendinin dubleks villasının hesabından da kurtarır.

ALLAH Tevbe Suresi Ayet-18; Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler onarabilir. İşte bunlar dosdoğru yolda olanlardır.  DİYOR.

Allah sırtlarını bir yere dayayanlardan bahsetmiyor. Dubleks villa yaptıranlar, kaçak elektrik kullananlar, camiye uzaklık tembelliğini yapanlar.  dosdoğru yolda olanlardır da demiyor.

Hayret!

Camii inşaatı duraksadı para bitmişse bu hafta önünüze gelebilir. Allah yaptığınız hayırları kabul etsin…

Mehmet Hammutoğlu / BasaksehirRehberi.com



Bugun 23-07-2019 bu insaattan rahatsiz olan cami cematinin cevre binalardan cekerek bize gonderdigi fotograf villa camiden buyuk :))

Bu yazı 4824 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur