19 Temmuz 2019
Başakşehir STK; İstanbul Sözleşmesi İptal Edilsin Basın Açıklaması

Başakşehir STK; İstanbul Sözleşmesi İptal Edilsin Basın Açıklaması

İstanbul Sözleşmesi; erkek olmayı, aileyi ve çocuk merkezli beraberliği patolojik, hastalıklı bir hal olarak gören ve erkeğe karşı ayrımcılığın, ayrımcılık olarak değerlendirilmeyeceğini açıkça ilan eden sözleşme ailelerin yıkılmasına sebep olamasına karşı Başakşehir Başak Mahallesi Beşinci Etapdaki Fahrettin Paşa Camiinin önünde Cuma Namazı çıkışında toplanan Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Basın Açıklaması yaptı.

 

BAŞAKŞEHİR SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU’NUN
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN YANSIMALARINA İLİŞKİN
BASIN AÇIKLAMASI 


TESPİT VE TEKLİFLER    :

Başakşehir STK Platformu olarak; toplumumuzun temel yapı taşının aile kurumu olduğu bilinciyle, İstanbul sözleşmesinin ve onun yansımaları niteliğindeki Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikalarının, buna ilişkin eğitimlerin ve 6284 Sayılı Kanunun uygulamasının aile yapımıza çok ciddi zararlar verdiğini ve tedbir alınmaması halinde telafisi imkânsız zararlara gebe olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz. 

Yakînen gördüğümüz tehlike konusunda yöneticilerimize yardımcı olmak, destek vermek, ortak projeleri gerçekleştirmek için aşağıdaki tespit ve teklifleri yapıyoruz. 

1.    Aile yapımız, Anayasa’nın 41. Maddesinde belirtildiği üzere, toplumumuzun temel taşıdır. Korunması için her türlü gayret ve fedakârlık yapılmalıdır. 

2.    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; toplumunu geneli tarafından hoş karşılanmayan “feminizm etkisinde kalmış” görüntüsünden uzak durmalıdır. Aile Bakanlığı, kadın bakanlığı gibi değil; aile koruyan bakanlık olduğunun bilinciyle çalışmalıdır. 

3.    Devlet evlenmeyi, nikâhlı yaşamayı teşvik eden önlemleri arttırmalıdır.  

4.    Boşanma davalarının hızla arttığı bir vakıadır. Bunun önüne geçmek ve aile kurumunu sağlamlaştırmak için, evlilik öncesi eğitim seminerleri düzenlenmelidir. Evlilik öncesi eğitim kursları zorunlu hale getirilerek eşler arasındaki iletişim konusunda taraflar bilinçlendirilmelidir. 

5.    Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesinin, ülkemiz gerçekleri ile ters düştüğü, uygulandığı ülkelerde ise olumsuzlukları arttırdığı dikkate alınarak bu projeden vazgeçilmelidir. Projenin uygulandığı; İzlanda, Norveç, Finlandiya, İsveç ve Türkiye üzerinden yapılan araştırmada Toplumsal Cinsiyeti Eşitliği Projesinin, aile içi şiddeti arttırdığı tespit edilmiştir.  Avrupa’daki kadın cinayetleri Dünya ortalamasından ve Türkiye’den 7 puan daha fazladır. 

6.    Yaratılışa/fıtrata aykırı olan yönelimlere devletin destek vermesi, teşvik etmesi kabul edilemez. Lût kavminin helakine sebep olan eylem tedavi edilmesi gereken bir hastalık halidir. Halbuki İstanbul sözleşmesi bu ve benzeri eylemlerin yasallaştırılmasını ve eğitim yoluyla yaygınlaştırılmasını öngörmektedir. İstanbul Sözleşmesi'nin 4. maddesi, cinsel yönelimi kişinin seçimlik hakkı olarak görüyor ve yasal güvence altına alıyor. (M.4/1) Bu durum aile kurumuna çok ciddi zararlar verecektir. 
 

Bu yazı 4608 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

Sultan Apel | 19-07-2019 20:28:30

Katılıyorum


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur