16 Temmuz 2019
Hakan Sarıhan: ‘Sayın Berat Albayrak’a Çağrımdır’

Hakan Sarıhan: ‘Sayın Berat Albayrak’a Çağrımdır’

‘Sayın Berat Albayrak’a Çağrımdır’

Berat Albayrak kardeşim seni yakinen tanımam, seninle hiç bir alıp veremediğim bir şey yok, seninle bir akrabalığım da yok. Seninle bağım, aynı dine mensup olmamız ve aynı ülke vatandaşı olmamızdır. Bir de kitaplarını severek okuduğum, düşünce yapımın şekillenmesinde katkısı olan saygı değer Sadık Albayrak’ın oğlu olmanızın benim için ayrı bir önemi olduğunu belirtmek isterim. Bu yüzden söyleyeceklerimin sizin şahsınızla bir alakası yoktur. 
Berat kardeşim, çok iyi eğitim almış olabilirsin, çok başarılı bir iş adamı da olabilirsin, insani olarak çok ahlaklı ve iyi de olabilirsin, belki çok iyi bir baba ve aile reisisindir de bilemiyorum. Sadık Albayrak gibi bir babanın evladı olduğun için İnşallah öylesindir de. 

Berat kardeşim beni ilgilendiren mesele, benim desteklediğim, bu ülkenin yükselişine vesile olan ve ümmetin ümidi olan Ak parti de önce milletvekili sonra da bakan olmandır. Ben ve benim gibi Ak Parti’yi destekleyen %90 halkımız ve desteklemeyenlerin %99’u senin Ak Parti’de bakan olmanın tek sebebi olarak, Cumhurbaşkanımızın damadı olmanı görüyoruz. Bu durum ise hepimizi rahatsız ediyor. Senin milletvekili olman veya bakan olman başta ülkemize, Ak Parti’ye ve senin kayınbaban bizlerin ise umudu Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a zarar veriyor. 

Belki Cumhurbaşkanımızın damadı olmasaydın yine bu konumlara gelebilirdin, o zaman seni sadece yaptığın icraatlarınla değerlendirebilirdik. 

Ancak şu an senin ‘damat’ vasfın diğer tüm özelliklerinin önüne geçmiş durumda. Bu yüzden bu ülkeyi seviyorsan, Cumhurbaşkanımızı seviyorsan, Ak Parti’nin iyiliğini istiyorsan ne olur hükümetten istifa et ve bir daha yer alma. Bu ülkeye hizmet etmek için daha bir çok yapabileceğin güzel hizmet var. Cumhurbaşkanımızın diğer damadı olan Selçuk Bayraktar’ı hepimiz çok seviyor, kendisine saygı duyuyor ve yaptığı İHA ları ayakta alkışlıyoruz. 
Değerli Berat kardeşim, inan bana şu an referandum yapılsa ‘Berat Albayrak hükümette yer alsın mı almasın mı!’ diye sorulsa %95’in üstünde ‘yer almasın’ sonucu çıkar. İstersen bağımsız bir araştırma şirketine bir araştırma yaptır. Eğer %90’nun altında çıkarsa sonuç ayrılma bulunduğun konumdan. Ancak sonucu görünce sende anlayacaksın beni. Bunu sakın şahsına yönelik sanma Berat kardeşim. Bu durum, başarılı her siyasetçinin akrabalarının siyasete onun gölgesinde girmesine karşı bizlerin, Türk halkının olumsuz bakışından kaynaklanmaktadır. Hele Osmanlı’dan kalan damat algısı bunu daha da pekiştirmektedir. Bu durumun birçok örneğini görmen mümkündür. Örneğin Erbakan hoca hayatta iken oğlunun Refah Parti’sinde yer bulamaması, Melih Gökçek’in oğlunun siyasete girme girişimine verilen tepki, Özal’ın oğlunun siyasette yer tutamaması, Türkeş’in oğlunun zoraki MHP’de yer alması, İnönü’nün oğlu Erdal İnönü’nün ve Menderes’in oğlu Aydın Menderes’in siyasette sadece figüran olarak yer almaları. 

Son söz olarak değerli Berat Albayrak kardeşim, Ülkemizin hayrı, Ak Parti’nin başarısı ve büyük lider Cumhurbaşkanımızın geleceği için lütfen hükümetten çekil ve ülkeye hizmet için siyaset dışı bir alanda çalışmalarına devam et. Hem Cumhurbaşkanımızın elini güçlendir, hem tarihte saygı ile anılacak bir kişi ol, hemde ülkene hizmet etmen için önündeki gereksiz engelleri kaldır. 

Saygılarımla...

Hakan Sarıhan

Bu yazı 2910 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur