09 Haziran 2019
BAŞAKŞEHİR ŞAHİNTEPE’YE İMAR MÜJDESİ

BAŞAKŞEHİR ŞAHİNTEPE’YE İMAR MÜJDESİ

Başakşehir’de vatandaşlarla bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şahintepe Mahallesi’nde başvuru ofisi açacaklarını söyledi. 

Bakan Kurum, “Vatandaşlarımız Haziran ayı sonuna kadar imarla ilgili taleplerini buraya yapacaklar, 1 Temmuz itibariyle de sorunlar çözüme kavuşturulacak. Yıl sonuna geldiğimizde ise Şahintepe’nin imar sorunu çözülmüş olacak. Eğer bu sözümüzü yerine getirmezsek koltuklarımızda oturmayalım.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında Şahintepe'de vatandaşlarla buluştu. Şahintepe Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Selahatdin Kayas, AK Parti İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Planlarımız CHP’nin yoğun itirazlarıyla iptal edildi!”

Bölgede uzun yıllardır çözülemeyen imar sorunuyla ilgili olarak konuşan Bakan Kurum, Şahintepe halkına İmar müjdesi verdi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Murat Kurum, şunları kaydetti: “Sevgili Başakşehirli Kardeşlerim. Bugün burada toplanmamızın, hususi bir nedeni var. Sizleri son derece tatmin ve mutlu edeceğine inandığımız önemli kararlarımızı sizlerle paylaşacağız. Bakanlık olarak; Şahintepe’deki kardeşlerimizin çok temel, hızlıca çözüm bekledikleri imar ve imardan kaynaklı durumlarla alakalı sorunlarına dair bir süredir çalışıyoruz. Şahintepe’miz, rezerv alanının içerisinde kalan 3 mahallemizden biri. Süreci hepiniz mahalleliler olarak çok iyi biliyor, takip ediyorsunuz.  Kanal projesi olmadan önce, bu mahallemizde ada bazlı bir imar plan çalışması yapmıştık. Tüm detayları ince ince hesap edilmiş bu plan çalışması CHP’lilerin yoğun itirazlarıyla iptal edildi.”

“Şahintepe’nin imar sorunu yılsonunda çözülmüş olacak”

Bakanlık olarak Şahintepe’de bir başvuru ofisi açılacağını belirten Kurum, şöyle devam etti: “Kanal sınırı dışında kalan bölgede,  biz o ada bazlı planı bakanlığımızla, Büyükşehir Belediye Başkanı mührünü verdiğinizde Binali Yıldırım beyle, ilçe belediyemizle el ele verecek ve yenileyeceğiz.  Ortak bir ekiple; planlamayı tüm ayrıntılarıyla tamamlayacağız. Şahintepe’mize yakışan şehirciliği burada gerçekleştireceğiz. Daha önce örnek planımız vardı, tek işimiz onu yenilemek olacak. Hızlı bir şekilde başlanıp tamamlanacak.  Şunu da ayrıca ifade etmek isterim. Bakanlık olarak mahallemizde bir başvuru ofisi açacağız. Vatandaşlarımız Haziran ayı sonuna kadar imarla ilgili taleplerini buraya yapacaklar, 1 Temmuz itibariyle de sorunlar çözüme kavuşturulacak. Yılsonuna geldiğimizde ise Şahintepe’nin imar sorunu çözülmüş olacak. Eğer bu sözümüzü yerine getirmezsek koltuklarımızda oturmayalım. Kararımız ve yeni plan çalışmamız Şahintepe için hayırlı uğurlu olsun.”

 “Size yakın’ serüvenimiz hızla devam ediyor”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da, Şahintepelilere hitaben yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan ‘Size yakın’ serüvenimiz elhamdülillah hızla devam ediyor. Biz birbirimizi seversek, biz birbirimize yakın olursak Allah’ın izniyle halledemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Şahintepe’mizin ilçemizin en güzel mahallelerinden biri olması için şimdiye kadar elimizden geleni yaptık, bundan sonra da var gücümüzle yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, daha sonra Bahçeşehir Şelale Park Sosyal Tesisleri’nde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Bu yazı 3057 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur