14 Kasım 2018
Başakşehir 10 Kasımda Matem Yaşadı

Başakşehir 10 Kasımda Matem Yaşadı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında tüm yurtta olduğu gibi Başakşehir’de de törenlerle anıldı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ölümünün 80. yılında Başakşehir'de törenle anıldı. 

Bahçeşehir Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Albay Berna Alyağız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte çok sayıda öğrenci ve Başakşehirli katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören alanındaki etkinliğin tamamlanmasının ardından protokol ve beraberindekiler Özel Bahçeşehir Koleji’nde düzenlenen anma programına katıldı. Günün anlam ve önemini ifade eden konuşma ve şiirlerin ardından öğrencilerden oluşan müzik grubu konser verdi.

Atatürk’ün hayatının anlatıldığı bir tiyatro gösterisinin de sahnelendiği anma programı izleyicilerden büyük alkış topladı.

“Atatürk, tarihte derin izler bırakan bir neslin temsilcisidir”

Özel Bahçeşehir Koleji Tarih Öğretmenlerinden Harun Arslan, 10 Kasım vesilesiyle yaptığı konuşmada, Atatürk’ü diğer liderlerden ayıran en büyük özelliğinin özgüveni olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal, tarihte derin izler bırakan bir neslin temsilcisidir. Toplumlar, tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini asla unutmazlar. Atatürk de Türk tarihine yön vermiş, ülkemizin geleceğine ışık tutmuş, bu sayede unutulmaz liderimiz olmuştur”

Büyük alkış alan anma programı; Başakşehir ilçesi öğrencileri arasında “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim alanlarında dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bu yazı 1939 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur