29 Ekim 2018
Cumhuriyet’in 95. yılı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet’in 95. yılı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Başakşehir’de de coşkuyla kutlandı.

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, “Ne mutlu bize ki, dünya tarihine damga vurmuş bir milletin çocuklarıyız” dedi.

Cumhuriyet’in ilanının 95. Yılı münasebetiyle 28 Ekim Pazar günü Bahçeşehir Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayan etkinlikler, 29 Ekim Pazartesi günü Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin’in tebrikleri kabulü ile devam etti. 

Tebrikat Töreni’nin ardından Bahçeşehir Spor Merkezi’nde bulunan kapalı spor salonunda gerçekleşen kutlama programına Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile birlikte çok sayıda öğrenci ve Başakşehirli katıldı.

Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın katılımcıları selamlayarak, bayramlarını kutlamalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. 

“Dünya tarihine damga vurmuş bir milletin çocuklarıyız”

Kaymakam Tekin; Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’da başlattığı mücadelenin, daha sonra Sivas ve Erzurum Kongreleri ile devam ettiğini ve nihayet ilelebet yaşayacak Cumhuriyetimiz kurulduğunu belirterek, “Ne mutlu bize ki, dünya tarihine damga vurmuş bir milletin çocuklarıyız. Cumhuriyetimizin o günlerinden bugüne, kalkınma hamlelerinde çok yol kat ettik. Özellikle İstanbul’da faydalandığımız Avrasya Tüneli, Marmaray ve çeşitli köprülerle, Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştık. Bugün ayrıca; gelişmiş ülkelerin kıskandığı, dostlarımızı ise sevindiren İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi

İlçe Kaymakamı Kazım Tekin’in konuşmalarının ardından, halk oyunları ekiplerinin gösterisi ilgiyle izlendi. Programda ayrıca, İlçe genelindeki okullarda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarına katılan ve derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kutlama programı geçit töreni ile sona erdi.

Bu yazı 2057 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur