21 Ekim 2018
İBB’den Şehit Çocuğu ile Yetim ve Öksüz Öğrencilere Eğitim Yardımı

İBB’den Şehit Çocuğu ile Yetim ve Öksüz Öğrencilere Eğitim Yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim gören şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yaptığı eğitim yardımlarına müracaatlar başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yaptığı eğitim yardımına müracaatlar 3 Ekim tarihinde başladı.   2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Yardımlarına başvurular 11 Kasım 2018 tarihinde sona erecek. Öğrencilere bir kereye mahsus olmak üzere 250 TL verilecek.

Yardımlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Avurapa yakasında Edirnekapı ile Anadolu yakasında Selimiye veznelerinde gerçekleştirilecek. Yardımlarda engelli öğrencilerde Mili Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yaş sınırları kabul edilecek.   Anaokulu, kreş ya da özel okullara gidenlere eğitim yardımı yapılamayacak.

Özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde eğitim ve öğretim gören şehit çocuklarına, diğer belgelerine ilave olarak Şehadet Belgesi ibrazı ile ödeme yapılacak. Öğrenci başına bir kereye mahsus olmak üzere, sadece İstanbul içinde ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere eğitim yardımı yapılacak. Üniversite öğrencilerine Eğitim Yardımı yapılmayacak. Özel İlkokul, Özel Ortaokul ve Özel Liselerde Eğitim ve Öğretim gören öğrencilere Eğitim Yardımı yapılmayacak.  

İstenilen belgeler;  

1-) Öğrenci Belgesi

2-) Ödemeyi Alan Velinin ve Öğrencinin Nüfus Cüzdan Fotokopileri

3-) Engelliler İçin Engel Durumunu Gösterir Belge

4-) Yetim, Öksüz ve Şehit Çocuğu olan öğrenciler için Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği veya Ölüm Belgesi  

Bu yazı 5204 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur