01 Ocak 1970
Başakşehir emin ellerde

Başakşehir emin ellerde

Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği 2018 yılı Huzur Toplantısı’nda ilçenin huzur ve güvenliği masaya yatırıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk, “Sabit ve mobil ekiplerimizle ilçemizdeki okullarımızı ve parklarımızı sürekli kontrol altında tutuyoruz” dedi.

 

Polis ve halk ilişkilerini geliştirmek, Başakşehir halkının sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2018 yılı Huzur Toplantısı’nda Başakşehir’in huzur ve güvenliği konusunda yapılan çalışmalar ele alındı. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’ndeki toplantıya; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk’ün yanı sıra mahalle muhtarları, site yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

“Okulların ve parkların güvenliğini sağlıyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk, yaptıkları çalışmaları anlattı. Başakşehir’de 1,5 ay önce göreve başladığını hatırlatan Öztürk, “Göreve başladığım günden itibaren mesai arkadaşlarıma şunu söylüyorum: ‘Vatandaşın derdiyle kederleneceğiz. Vatandaşımızın başına gelenleri kendi başıma gelmiş gibi göreceğiz.’ 488 emniyet personeli ve 58 bekçi ile Başakşehir’in huzur ve güvenliği için elimizden geleni yapıyoruz. Çalışmalarımızda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Sabit ve mobil ekiplerimizle okullarımızı sürekli kontrol altında tutuyoruz. İlçe genelindeki 150 parkımızda da mobil ekiplerimizle güvenliği en üst düzeyde tutmaya gayret gösteriyoruz. Ayrıca seyir halinde cep telefonu kullanan ve kırmızı ışıkta geçen sürücülere karşı denetimlerimizi artırıyoruz. Son bir yılda özellikle hırsızlık vakalarında önemli başarılar elde ettik” şeklinde konuştu.     

 

Toplantıda bir konuşma yapan Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin de, huzur, güven ve mutluluğun şehri Başakşehir’e hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Fedakârca çalışan emniyet mensuplarına teşekkür eden Tekin, “İlçemizde son bir yılda hırsızlık rakamlarında ciddi bir oranda azalma var, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik tedbirlerimiz sonucunda okullarımızı güvenli hale getirdik” dedi.  

 

Kişi başı yeşil alan miktarı 30 m2’ye çıkacak

Huzur toplantılarında istişare etmek üzere bir araya geldiklerini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise şunları söyledi: “Bu toplantıların önemli olduğunu düşünüyorum. Birbirimizi iyi anlamamız lazım eğer birbirimizi anlamazsak o zaman sıkıntılar büyür. ‘Mutluluğun şehri Başakşehir’ sözümüzü daha ileriye götürmek için gayret gösteriyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi nitelikli kültürel ve sportif etkinliklerle geleceğe hazırladığımız gibi zararlı alışkanlıklar ve sokaktaki tehlikelerden de korumuş oluyoruz. Her yerde gururla söylüyorum; kişi başına düşen 21 metrekare yeşil alan ile İstanbul’un en yeşil ilçelerinden biriyiz. İnşallah önümüzdeki yılsonunda bu rakamı 30 metrekareye çıkaracağız. 2023 yılında 11,5 milyon metrekare yeşil alana sahip olacağız. Beyoğlu ilçesinin toplam yüzölçümü 9 milyon metrekare… 11,5 milyon metrekareye bırakın ulaşmayı insanlar hayal bile edemez.”

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçilen toplantıda, hırsızlık, asayiş ve uyuşturucuyla ilgili konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu yazı 2201 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur