01 Ekim 2018
Başakşehir'deki okul kantinlerine hijyen kontrolü

Başakşehir'deki okul kantinlerine hijyen kontrolü

Başakşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerinde yaptığı sağlığa uygunluk denetimlerine hız kazandırdı.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelindeki tüm okullarda gerçekleştirilen denetimlerde hijyen ve temizlik kontrolleri yapılıyor. Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Zafer Ataner Bozkurtlar, “Kontrollerimiz sırasında kantinlerde satılan ürünlerin muhafaza koşullarını, kantin personelinin servis şekilleri ile kişisel hijyenlerini ve kantinin genel temizliğini denetimden geçiriyoruz” diye konuştu.

Evraklar da kontrol ediliyor

Kantin denetimleri sırasında ayrıca ruhsat kontrolü, halk eğitim merkezlerinden alınan hijyen eğitim belgeleri, ilaçlama belgeleri gibi evraklar da kontrol ediliyor.

Kantinciler uygulamadan memnun

Başakşehir Miktat Ağaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kantin işletmecisi Nurşah Azzet Koçer de, yapılan denetimlerin hem kendileri hem de müşterileri açısından çok yararlı olduğunu dile getirerek, “Her yıl geçirdiğimiz bu kontrollerden memnunuz, kantinler bu sayede temizliğe ve sağlığa çok daha fazla dikkat ediyorlar” dedi.

Bu yazı 2113 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur