22 Eylül 2018
Doktorun otomobiliyle birlikte çalınan duktoskopi cihazı bulundu

Doktorun otomobiliyle birlikte çalınan duktoskopi cihazı bulundu

Başakşehir'de içinde Türkiye'de tek olduğu belirtilen duktoskopi cihazıyla çalınan otomobil bulundu, gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Başakşehir'de Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, lüks otomobiliyle duktoskopi cihazı çalınan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Bender’in şikayeti üzerine çalışma başlattı. Bender'in "tıklama" yöntemiyle çalınan otomobilinin Pendik Şeyhli Mahallesi'nde olduğu tespit edildi.

Ekipler, düzenledikleri operasyonla, otomobili içindeki duktoskopi cihazıyla ele geçirdi.

Gözaltına alınan ve hırsızlık şebekesi üyesi olduğu belirtilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması çalışmaları sürüyor.

Türkiye'de sadece bir tane duktoskopi cihazı var

2005 yılından beri Türkiye'de sadece Prof. Dr. Ömer Bender'in kullandığı duktoskopi cihazı, hastalıkların tanı yönteminde kullanılmasının yanı sıra, cihaz, ultrason, mamografi ve MR'da bile tespit edilemeyen vakalarda yardımcı olduğu öğrenildi.

Prof. Dr. Berder, çalınan aracını ve tıbbi cihazın parçasını emniyetten teslim aldı. Polis ekiplerine teşekkür eden Berder, "Duktoskopi cihazı bir sistem. Benim aracımdaki aparat cihazın bir parçası. Meme hastalıklarının teşhisinde kullanılıyor. Arızası vardı, onun için aracıma almıştım, o gün de aracım çalındı" dedi.

Dünyada bir ilk gerçekleştirdi

Cihaz ile bazı tümörleri ameliyatsız çıkardığını anlatan Prof. Dr. Bender, "Ben bu cihazı kullanarak dünyada ilk kez memenin süt kanalı içindeki birtakım tümörleri ameliyatsız çıkaracak bir yöntem geliştirdim" ifadelerini kullandı.

Bu yazı 2260 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur