09 Eylül 2018
30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

Vatanın düşman işgalinden kurtuluşu, ve Türk milletinin düşmanı topraklarından çıkarışının 96. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bahçeşehir’de de törenle kutlandı. 

Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan Büyük Taarruz Zaferi'nin kutlamaları Bahçeşehir Tören Alanı'nda gerçekleşti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de eşsiz bir zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk koyma törenine Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Garnizon Komutanı Deniz Albay Berna Alyağız, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Zaferlerle dolu Türk tarihi  

30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişini simgelemektedir. Türk milletinin bağımsızlık yolundaki azim ve kararlılığının tüm dünya uluslarına ilan edildiği bu anlamlı zaferin 96. yıldönümü kutlamaları, çelenk koyma töreninin ardından Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Hizmet binasında tebriklerin kabulü ile devam etti.

Bu yazı 2192 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur