18 Temmuz 2018
Başakşehir 15 Temmuz Şehitler Anıtı açıldı

Başakşehir 15 Temmuz Şehitler Anıtı açıldı

Başakşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2016’da FETÖ mensuplarının hain darbe girişiminde şehit olan 251 kahramanın ismini 15 Temmuz Şehitler Anıtı ile ölümsüzleştirdi. Sular Vadisi girişine inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı, dualarla açıldı.

15 Temmuz şehitlerinin isimleri Başakşehir’de yaşayacak. Başakşehir Belediyesi tarafından hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Sular Vadisi’nin girişinde inşa ettirilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı, törenle açıldı. Düzenlenen açılış törenine; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Tunahan Camii İmam Hatibi Süleyman Özer’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende Sudenaz Ay “Darbe nedir baba?” adlı şiirini salalar eşliğinde okudu. Sudenaz, titreyen sesiyle törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.  

 “Vatan hainlerine gereken cevabı azizi millet verdi”

Törende ilk olarak AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas söz aldı. 15 Temmuz’da aziz milletin vatan hainlerine gereken cevabı verdiğini ifade eden Kayas, “Evlatlarımıza bu hainleri iyi anlatacağız, onları çok iyi şekilde yetiştireceğiz, çok çalışacağız ve Başkomutanımız, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hep birlikte yeni ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz. Tüm bunları yaparken ülkemizde bir daha 15 Temmuzlar yaşamaması için millet olarak uyanık olacağız” şeklinde konuştu.

“Allah bu millete bir daha böyle anıtlar yaptırtmasın”

Törene katılanlara hitap eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da, “Bu anıt, belediyemizin heykeltıraşı Ahmet Şentürk kardeşimiz tarafından tasarlandı. Anıtın yanında ayrıca 15 Temmuz gecesi şehit düşen 251 vatandaşımızın isimleri de yazıyor. Bizler; o günü unutturmamak için böyle bir eser yaptırmak istedik. O gece Türkü, Kürdü, Lazı,  Çerkesi, Alevisi, Sünnisi ile birlik ve bütünlük içerisinde direndik. Çanakkale ruhuyla neler başarabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Rabbim birlik ve bütünlüğümüzü bozmasın. İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ demişti, bizler de ‘Allah bu millete bir daha böyle anıtlar yaptırtmasın’ diye dua ediyoruz” dedi.

“15 Temmuz’da mührü vurduk, zarfı kapattık”

Törende son olarak Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin konuştu. 15 Temmuz’un büyük bir kahramanlık örneği olduğunu vurgulayan Tekin, “15 Temmuz, bizim tarihimizde son derece önemli, dünyadaki başka devletlere de çok net mesajlar veren büyük bir kahramanlık ve büyük bir cesaret örneğiydi. 15 Temmuz bizim, bu coğrafyaya mührü vurduğumuz ve zarfını kapattığımız gündür. Bundan sonra artık hiçbir düşmanımız bizim hakkımızda şer planlar yapamayacak. Bu bitti. Türkiye Cumhuriyeti, yeni bir yönetim anlayışıyla artık savunma durumundan çıkıp dünyada bazı gelişmeleri dizayn edecek konuma gelmiştir. Varlığımızı bu şekilde perçinleyeceğiz. Bu anıtta emeği geçen başta Başakşehir Belediye Başkanımız Yasin Kartoğlu olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

15 Temmuz Şehitler Anıtı dualarla açıldı

Konuşmaların ardından Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas ve şehit Mehmet Şevket Uzun’un eşi Nuriye Uzun ile darbe girişiminde Atatürk Havalimanı’na giden tankları egzozlarına elbise tıkayarak durduran 15 Temmuz kahramanları Danyal Şimşek ve Mehmet Şükrü Kıntaş, dualar eşliğinde kurdeleyi keserek anıtın açılışını yaptılar.

251 kahramanın ismi 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda

140 metrekarelik bir alanda inşa edilen anıt, 7 metre yüksekliğe sahip. Anıtın üzerinde rengini şehitlerimizin kanından alan ve bağımsızlığımızın simgesi olan Türk bayrakları dalgalanıyor. Tasarımı Başakşehir Belediyesi personeli Heykeltıraş Ahmet Şentürk tarafından yapılan anıt, fibrebeton kullanılarak imal edildi. 15 Temmuz şehitlerinin isimleri, mermerle kaplanan duvarda yer aldı.

Anıt milletin şanlı direnişini simgeliyor

251 şehidin ismini ölümsüzleştiren anıtta, gaziler ve meydanlara koşan halk da unutulmadı. 15 Temmuz Anıtı’nda dikkat çeken en önemli unsurlarından biri olan tank paletleri, hainler tarafından yaralanan gaziler ve darbeci hainlere geçit vermeyen milletin şanlı direnişini simgeliyor.

Bu yazı 2643 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur