12 Haziran 2018
Başakşehir’de 30 bin gönül kardeşlik sofrasında

Başakşehir’de 30 bin gönül kardeşlik sofrasında

Türkiye’nin en büyük iftar sofralarından biri Başakşehir Sular Vadisi’nde kuruldu. 30 bin kişinin bir araya geldiği kardeşlik iftarında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 24 Haziran seçimlerinin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu söyledi. 

Başakşehir Belediyesi’nin ‘Bir Başkadır Başakşehir’de Ramazan’ sloganıyla Sular Vadisi’nde düzenlediği geleneksel kardeşlik iftarı, 30 bin Başakşehirliyi aynı sofrada bir araya getirdi. Kardeşlik iftarına; Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, Ak Parti İstanbul Milletvekili adayları Rümeysa Kadak ve Ali Çezik, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Ramazan coşkusunun doyasıya yaşandığı geleneksel Sular Vadisi iftarı öncesinde Bakan Kurtulmuş ve Başkan Kartoğlu, Ak Parti Milletvekili adayları ile birlikte masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. 

30 bin kişi aynı sofrada iftar yaptı

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan kardeşlik iftarında vatandaşlar, okunan Akşam ezanı ile birlikte oruçlarını açtı. Konuklara korunaklı kaplarda üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan iftar menüsü ikram edildi. Yapılan yemek duasının ardından ilk konuşmayı yapan AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, vatandaşların Kadir Gecesini ve Ramazan bayramını tebrik etti. 

Kartoğlu Başakşehirlilere müjdeler verdi 

Yunus Emre’nin ‘Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz’ sözleriyle konuşmasına başlayan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Bugün çok güzel bir gün, çok önemli bir gün. Kardeşlik iftarımız güzel tanışıklıklara vesile oldu. ‘Mutluluğun Şehri Başakşehir’ diyerek yola çıktık. Bugüne kadar Kanal İstanbul, Spor Parkı, Botanik park gibi pek çok dev projenin müjdesini verdik sizlere. Bugün de Başakşehir ve Başak mahallelerimiz için iki önemli müjde vereceğim. Carrefour binasını olduğu yere Gençlik Merkezi ve kütüphane yapıyoruz. Ayrıca Halkalı – 3. Havalimanı Metro Hattı’nın protokolü (bugün) imzalandı. Rabbim bunun gibi nice müjdeli haberleri sizlere vermeyi bizlere nasip etsin. Bin aydan hayırlı Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.       

24 Haziran Türkiye’nin en önemli seçimi

Sular Vadisi’ni dolduran binlere seslenen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da, “Bu muhteşem iftar sofrasında bizleri bir araya getiren Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Rabbim, bu birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, Arakan’dan Filistin’e kadar mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun” dedi.

Türkiye’nin 24 Haziran seçimlerine doğru hızla gittiğine işaret eden Bakan Kurtulmuş, “Ramazan Bayramı'nın hemen ardından sandıklara gideceğiz. Bu seçim, Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimidir. Çünkü bu sadece bir seçim değil, Türkiye’nin bundan sonraki gidişatının da belirlenmesidir. Türkiye, güçlü ve büyük Türkiye istikametinde gidip gitmeyeceğinin kararını verecektir. Bir tarafta 16 yıldır yaptıklarını referans gösteren Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, diğer tarafta ise yaptırmayacağız diyenler var. Seçim, yapmak isteyenler ile yıkmak isteyenler arasında bir seçimdir. Allah seçimimizi doğru bir şekilde yapmayı nasip etsin” diye konuştu.

Bu yazı 2298 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur