05 Haziran 2018
Başakşehir’de 20 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Başakşehir’de 20 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayının ilk büyük iftar sofrasını Kayaşehir Meydanı’nda kurdu. 20 bin Başakşehirliyi bir araya getiren iftarda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kayaşehir’in hem Başakşehir’in hem de İstanbul’un en güzel mahallesi olacağını söyledi.

Başakşehir Belediyesi’nin ‘Bir Başkadır Başakşehir’de Ramazan’ sloganıyla Kayaşehir Meydanı’nda düzenlediği sokak iftarı, binlerce Başakşehirliyi bereket sofrasında buluşturdu. İftar programına; Gençlik ve Spor Eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas ile MHP İstanbul Milletvekili Adayı Arzu Erdem katıldı.

Başkan Uysal Başakşehirlilerle hasret giderdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, iftar öncesinde Başakşehirlilerle hasret giderdi. Başkan Uysal, masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. Başakşehirliler, yoğun sevgi gösterilerinde bulundukları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Okunan akşam ezanı ile birlikte binlerce kişi hep birlikte oruçlarını açtılar. İftarın ardından Hz. Hüseyin Camii İmamı Fakirullah Kaçar’ın yaptırdığı yemek duasına binlerce kişi ellerini semaya açarak ‘amin’ dedi. İftar programında ilk konuşmayı yapan AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, “Allah, bizleri Ramazan’a kavuşturduğu gibi Kadir Gecesi'ne ve bayrama da kavuştursun” temennisinde bulundu.

Başkan Kartoğlun’dan birlik ve beraberlik mesajı

Kayaşehir Meydanı’nı dolduran binlere seslenen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Yunus Emre der ki: ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim; dünya kimseye kalmaz.’ Rabbim bizleri bu güzel sofralarda buluşturdu. Birliğimiz ve bütünlüğümüz inşallah daim olsun. Rabbim, bu güzel nimetleri mazlum İslâm coğrafyasında yaşayan kardeşlerimize de bahşetsin” dedi.

Kayaşehir İstanbul’un en güzel mahallesi olacak

İftarda vatandaşlara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, Kayaşehir’in hem Başakşehir’in hem de İstanbul’un en güzel mahallesi olacağını söyledi.

“Öncelikle sizlere bugüne kadar verdiğiniz tüm destekler için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Başkan Uysal, “Tabii bu teşekkürümüz sadece söz ile değil, icraatlarımız ve hizmetlerimizle. ‘AK Parti, bugüne kadar ne yaptı?’ diye sorulursa Kayaşehir’e bakmak yeterlidir. Kayaşehir’de yapılan başlı başına bir tarihtir. Burada ilk iftarımızı yaptığımızda ‘İnşallah Kayaşehir İstanbul’un en güzel yeri olacak’ demiştim. Şu anda metro ve hastane inşaatımız başladı. Yollarımız açıldı. İkinci metro inşaatı Halkalı’dan 3. Havalimanı’na gidecek, böylelikle Kayaşehir, hem Başakşehir’in hem de İstanbul’un en güzel mahallesi olacak” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Akif Çağatay Kılıç ve MHP İstanbul Milletvekili Adayı Arzu Erdem de kısa bir selamlama konuşması yaparak Başaşehirlilerin Ramazan-ı şeriflerini tebrik ettiler.

Bu yazı 2530 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur