09 Mayıs 2018
Başakşehir Belediyesi’ne ‘Akıllı Kent’ Ödülü

Başakşehir Belediyesi’ne ‘Akıllı Kent’ Ödülü

Başakşehir Belediyesi, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında Türkiye’nin ilk yaşam laboratuvarı Başakşehir Living Lab ile 14. Kent ve Yaşam Ödülleri’nde ‘Akıllı Kent Ödülü’nün sahibi oldu


Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) 14’üncü Kent ve Yaşam Ödülleri, sahiplerini buldu. Daha yaşanabilir kentler için proje üreten kişi ve kurumları onurlandırmak ve cesaretlendirmek amacıyla bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ‘Kent ve Yaşam Ödülleri’nin ödül töreni, Sultanahmet’te Armada Otel’de gerçekleştirildi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak ve YAPDER Başkanı Mehmet Gözcü’nün iş birliğinde düzenlenen törene; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra iş insanları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve sanatçılar katıldı.

‘Akıllı Kent Ödülü’ Başakşehir’in

Başakşehir Belediyesi, Avrupa Birliği ENoLL (European Network of Living Labs) organizasyonu tarafından onaylanmış 400’den fazla Living Lab arasında yer alan ve Türkiye’nin ilk yaşam laboratuvarı Başakşehir Living Lab ile ‘Akıllı Kent’ dalında ödüle layık görüldü.

Başkan Kartoğlu: “Mesele insanları mutlu kılmak”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ödülü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun elinden aldı. Türkiye’de teknolojik alt yapıyı en iyi kullanan yerel yönetimlerden biri olduklarını vurgulayan Başkan Kartoğlu, “Fatih Sultan Mehmet Han, ‘Mesele şehri imar etmek değil, içindeki insanları mutlu kılmaktır’ diyor. Bizler de bu anlayışla insanlarımızı mutlu kılmak için teknolojiyi de en üst düzeyde kullanmaya gayret gösteriyoruz. Bizleri bu ödüle layık gören jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

21 dalda verilen ödüller sahiplerini buldu

Gecede ‘Turizm ve Tanıtım Ödülü’, ‘Yerel Yönetim Ödülü’ ve ‘Akıllı Kent Ödülü’ başta olmak üzere 21 farklı dalda ödül verildi. Aralarında bilim insanları, kentleşme uzmanları ve sivil toplum kuruluşları önderlerinin yer aldığı 40 kişilik jüri tarafından belirlenen ödüller, bu alandaki en uzun soluklu etkinlik olarak gösteriliyor.

Bu yazı 2253 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur