11 Mart 2018
OSB’lerde afet ve acil durum paneli gerçekleşti

OSB’lerde afet ve acil durum paneli gerçekleşti

OSB’lerde afet ve acil durum paneli gerçekleşti

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İstanbul İl Müdürlüğü, Başakşehir Belediye Başkanlığı ve İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin ortaklığı ile düzenlenen “OSB’lerde Afet ve Acil Durum Hazırlığı Paneli”, İkitelli OSB Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  

 

Yoğun katılımın olduğu panelde; İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Tunalı, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sebahatdin Kayas, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal, AFAD İstanbul İl Müdürü İbrahim Tarı, İstanbul Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu birer açılış konuşması yaptılar.

 

Panelde kısa bir konuşma gerçekleştiren Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sebahatdin Kayas, kamu kurum ve kuruluşlarının da yerel yönetimleriyle birlikte, STK ve üniversitelerle işbirliği yaparak afet öncesi, afet esnası ve afet sonrası planlarını önceden yapması gerektiğinin önemini vurgulayarak, “Amacımız kriz yönetimindeki çözüm ortaklarımızla işbirliği yaparak afet yaşanmadan önce gerekli önlemleri almaktır” dedi.


Teknolojik Afetler Risk Azaltma Grup Başkanı ve AFAD Uzmanı Yüksek Mühendis Betül Kurada, “Endüstriyel Kazalar ve Seveso Direktifi” hakkında Kimya Mühendisi Doç. Dr. Tuncer Yalçınyuva ise “OSB’lerde Kimyasal Afet Durumunda Alınacak Önlemler/Yapılacaklar” hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından tüm katılımcılara ”Afet ve Acil Durum Kiti” dağıtıldı.

Bu yazı 2214 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur