12 Şubat 2018
Bağırmayan Anneler Atölyesi’ne rekor katılım

Bağırmayan Anneler Atölyesi’ne rekor katılım

Bağırmayan Anneler Atölyesi’nde Başakşehirli kadınlarla bir araya gelen Yasin Kartoğlu, “Cennet annelerimizin ayaklarının altındadır. Bizlerin çocuklarımıza bırakabileceği en güzel hediye ise güzel ahlaktır. Bunun için de kurumum ve şahsım adına aile bireylerine bu hediyeyi verebilmeleri için gereken tüm imkan ve olanakları sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Başakşehir Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi olan BAKMER'in organize ettiği “Bağırmayan Anneler Atölyesi” başladı. Yoğun talep üzerine Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde başlayan eğitimlerde Başakşehirli anneler salonu hınca hınç doldurdu.

Çocuk yetiştirme, oyun terapileri ve annelik üzerine kitapları bulunan Aile Danışmanı ve Yazar Hatice Kübra Tongar’ın eğitmenliğinde başlayan “Bağırmayan Anneler Atölyesi” toplam 4 hafta sürecek. Her hafta annelik, çocukla iletişim ve çocuk eğitimi üzerine bir konu anlatılacak olan eğitimler sonunda katılan tüm annelere sertifika verilecek. Dersler başlamadan atölyeyi ziyaret eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Cennet annelerimizin ayaklarının altındadır derler tabi bunun için de çok sabretmemiz gerekiyor. Bizlerin çocuklarımıza bırakabileceği en güzel hediye güzel ahlaktır. Bunun için de kurumum ve şahsım adına aile bireylerine bu hediyeyi verebilmeleri için gereken imkan ve olanakları sunmaya çalıştık. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için yaklaşık 32 bin çocuğumuza bilgievlerimizde, spor merkezlerimizde ve aktivite merkezlerimizde sabit dersler vererek ve sosyalleştirerek kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlıyoruz. Gençlik dönemlerinde de atölyeler kurarak bu çalışmaları devam ettiriyoruz” dedi.

Annelerin atölyede dersleri rahat dinleyebilmeleri için çocuklara özel oyun alanı da hazırlandı. Çocuklar palyaço ve animasyon ekibiyle keyifle vakit geçirdi.

Beklentisiz çocuk büyütmeliyiz

Eğitimlerin ilk haftasında, Ben nasıl bir anneyim? sorusunun cevabı arandı. İlk defa böyle büyük ve kalabalık bir salonda atölye yapacağım, bu bir rekor diyerek heyecanını dile getiren Hatice Kübra Tongar, “Çocuklarına bağırmamaya niyetli bu kadar annenin bir araya toplanması umut verici gümbür gümbür bir nesil geliyor” dedi. Sözlerine çocukları büyütmede aslında en büyük rehberimiz Allah’tır diyerek başlayan Tongar, “Çocuklar dünyaya geldiklerini kusursuz yaratılmışlardır. Bizler onları yanlış yönlendirerek ayarlarını bozarız. Bunun içinde rehberimiz Kuran-ı Kerim olmalıdır. Annelerimiz nasıl davranmaları gerektiğini bilmelidir. Mükemmeliyetçi, fanus, kaygılı, stresli gibi birçok anne modeli var. Eğer çocuklarımızı gerçekten anlamak istiyorsak beklentilerimizi geride bırakmalıyız. Daha bebeklerimiz doğmadan tipinden huyuna kadar nasıl olması gerektiğini isteriz. Hangi mesleği yapacağına daha küçük yaşlarda kendimiz karar veriyoruz. O yüzden çocuklarımızı kendi beklentilerimizin gerisinde tutarak çocuğa güvenerek büyütmeliyiz” dedi.

Çocuklarımızı fıtratına göre büyütmeliyiz

Çocuklarımızın fıtratını çok iyi bilmeliyiz çünkü onları tanımanın ilk adımı buradan başlıyor diyerek konuşmasına devam eden Hatice Kübra Tongar, “Çocuklar kötülük olsun diye yanlış davranışlarda bulunmazlar ve onlara sürekli müdahale etmezsek yoldan da çıkmazlar. Fıtratımız bizlerin ruhsal DNA’mızdır. Bu da beslenmeye ve keşfedilmeye daha muhtaç olan kısımdır. Çocuklarınız hareketli mi, duygusal mı, aktif mi, tedbirli mi önce bu özellikleri keşfetmelisiniz ki çocuğunuzun karakterini bozmayın. Çocuklarımızla en çok çatıştığımız nokta taşımadıkları özelliklerini onlara yaptırmak zorunda bırakıyor olmamız. Kız çocuklarınız var ise konuşmasına, erkek çocuğunuz var ise hareketliliğine fıtratları gereği ayak uyduracaksınız. Çocuklar iyi davranışları suistimal etmezler” şeklinde konuştu.

Bağırmayan Anneler Atölyesi’ne devam eden katılımcılar Şubat ayının sonuna kadar toplam 8 saatlik bir ders almış olacak. Atölye'nin 2. haftasında çocuğumla sevgi dolu bir iletişim kuruyorum, 3.haftasında çocuğumla şiddetsiz bir iletişim kuruyorum ve 4. haftasında çocuk eğitiminde sınırların önemi konuları işlenecek.

Bu yazı 2460 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur