28 Ocak 2018
Tatilde 3 boyutlu tasarım eğitimi

Tatilde 3 boyutlu tasarım eğitimi

 

Sömestr tatilini değerlendirmek isteyen çocuklar Living Lab’de buluştu. Geleceğin tasarım mimarları olmaya aday öğrenciler Tinkercad programı ile tasarımlarına boyut kazandırdı.


Başakşehir Living Lab Merkezi’nde gerçekleşen etkinliklerde öğrenciler 3 boyutlu tasarım eğitimi alıyor. 9-12 yaş aralığında öğrenciler ücretsiz olarak eğitimlerden faydalanabiliyorlar. Eğitimler hem sömestr hem de yaz tatiline özel olarak planlandı.

 

Eğitim programının genel amacı ise; öğrencilere 21. yüzyılın gerektirdiği becerileri kazandırmak. Üç boyutlu konuşabilmek, tasarım yapabilmek, en önemlisi de üreten nesiller yetiştirmek için çalışmalar yapmak programın en temel amacı. Başakşehir Living Lab’de hem eğitim alabilecekleri bilgisayarlar ve gerekli teknolojik alt yapının oluşturulduğu hem de tasarladıkları ürünlerin çıktılarını alabilecekleri baskı makineleri de mevcut.

 

Öğrenciler eğitimlerini aldıktan sonra kendi başlarına ihtiyaçları olan nesneleri tasarlayabilir ve baskısını alabilir seviyeye geliyorlar. 15 kişilik, kontenjanla sınırlı olan eğitim 3 gün boyunca toplam 12 saat sürüyor.

 

Geleceğin tasarımcı olmaya aday çocuklarından; Zayit Eren Terzi, “ Etkinliğe Bahçelievler’den katılıyorum. Bizim ilçemizde böyle imkanlar yok. Bende Living Lab sayfasını takip ediyorum. Daha öncede bu merkezde eğitimlere gelmiştim. Tasarımı seviyorum ve insansız hava aracının 3 boyutlu modelini çıkartmak istiyorum. Buna bir motor mekanizması yapıp uçurmak istiyorum” dedi.

 

Mert Tekinkuş ise, “ Benim mini drone yapma hayalim var bunu gerçekleştirmek için buradayım. Daha önce bu tarz bir eğitim almıştım bu eğitimi duyunca kaçırmak istemedim. İlerde robot tasarımları yapmak istiyorum” dedi.

Bu yazı 2116 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur