31 Aralık 2017
Neden Diyetisyene İhtiyaç Duyulur?

Neden Diyetisyene İhtiyaç Duyulur?

Sahi neden diyetisyene ihtiyaç duyarız ?

Sağlıklı beslenme nasıl olmalı neleri yememeliyiz bunları internet ve diğer medya organları sayesinde hepimiz biliyoruz aslında . Kızartma yememek için , hamur işlerinden uzak durmak için sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek için günde 2,5 lt su içmek bunları diyetisyenden duymamıza gerek yok zaten bunları biliyoruz.

Peki diyetisyenlere ihtiyaç duyulan nokta ne ? 

‘Otokontrol’ evet ne yemememiz gerektiğinizi biliyoruz ama bunu yememek için neler yapmalıyız canımız tatlı istediğinde çikolataya saldırmamak için ne yapabiliriz. Gerçekçi olalım bilmek çoğu zaman yetmiyor pazartesi başlayacağımlar bir sonraki öğünde dikkat edeceğimler kontrol eden kendimiz olduğumuzda pek çok bahaneyle kendimizi kandırabiliyoruz . Ama diyetisyeniniz bunlarla kandıramazsınız ona hesap verecek olma , tartıya çıkma fikri bile çoğu zaman caydırıcı rol oynar. Ne yemememiz gerektiği kısmını hallettik neler yememiz gerektiğini nasıl halledeceğiz her insanın metabolizması beslenme alışkanlıkları vücut çalışma hızları farklı buna uygun kaloriyi almamız gereken vitamin mineralleri proteini hesaplayıp her gün belli miktarlarda almak için de yardım alırız . Buraya kadar olan kısmını az çok hallettik diyelim geldik hastalıklarda beslenmeye diyabet , tansiyon , metabolik hastalıklar bunlar için muhakkak bir diyetisyenden yardım almalıyız  . Örneğin farketmesekte paketli ürün tüketimi hazır yiyecekler düzensiz beslenme  insülin direnci oluşturur, bu da daha fazla karbonhidratlı /şekerli besinler yeme ihtiyacını oluşturur, şekerli şeyler yedikçe de insülin direnci artar ve farketmeden bir kısır döngüye dönüşür sonra ver elini şeker hastalığı neden son yıllarda 70 lerde başlayan şeker hastalığı daha erken yaşlara düştü dersiniz 30-40 aralığına ?

yada en kötüsü çocuklar çocuklardaki şeker hastalığı oranının farkında mıyız ?

Sadece zayıflamak için ihtiyaç duymayız diyetisyene ki onda bile destek ve kontrol metabolizması önemlidir . Daha çok hasta olmamak için ihtiyaç duyarız . Sağlık alanında ön nefer gibidir diyetisyenler hasta olmadan önce danışılan hasta olmamamk için vücudu zihni nasıl koruyacağımızı öğreten genelde hasta olunca doktora gidilir ya işte diyetisyenene hasta olmamak için gidilir…

 

Bu yazı 2666 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur