04 Aralık 2017
Başakşehir’de uyuşturucuya geçit yok

Başakşehir’de uyuşturucuya geçit yok

Başakşehir’de hiçbir okul önünde uyuşturucu satılmamaktadır

Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Levent Binici, 225 okul ile İstanbul’da en fazla okula sahip ilçede okul önlerinde uyuşturucu satıcılarına kesinlikle müsaade etmediklerini belirterek,” Okul önlerinde kurmuş olduğumuz mobil timler sayesinde sadece uyuşturucu değil çocukları rahatsız edecek, sıkıntıya sokacak ne varsa müdahale ediyoruz” dedi.

Polis-Halk ilişkilerini geliştirmek, Başakşehir halkının sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek amacıyla Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2017 yılı Huzur Toplantısı’nda ilçenin güvenliği masaya yatırıldı.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Göçer, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sebahattin Kayas ve Muammer Çınar, İlçe Emniyet Müdürü Levent Binici, Başakşehir Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, İkitelli OSB yöneticileri, mahalle muhtarları, site yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, Başakşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve emniyet-vatandaş ilişkisini anlatan slayt gösterisinin ardından Başakşehir Emniyet Müdürü Levent Binici’nin konuşmasıyla sürdü. Levent Binici, hazırlanan istatistiki rakamlarla emniyetin çalışmalarını anlattı.

Polis ile irtibata geçmekten çekinmeyin

Uyuşturucudan teröre, trafikten toplumsal desteğe kadar her konuda bilgi paylaşan İlçe Emniyet Müdürü Levent Binici şunları ifade etti, “ Bizler her zaman vatandaşlarımız için varız. Başakşehir halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşamaları için en üst boyutta çaba gösteriyoruz. Bu noktada Başakşehir halkından da destek bekliyoruz. İlçemizde görmüş olduğunuz tüm olumsuzlukları, şüpheli durumları daha hızlı olması açısından 155’e bildirmeniz ardından da İçe Emniyet Müdürlüğümüze mail atmanız halinde daha çabuk çözüme kavuşacaktır. Başakşehir İlçesi İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri 114 km2. Yaklaşık 10-12 tane Zeytinburnu İlçesine denk gelmektedir. Bütün Başakşehir’i MOBESE sistemiyle takip ediyoruz. Gelen ihbarlarda ise önceliğimiz insanın can sağlığı olduğu için ihbar önceliğine göre müdahalede bulunuyoruz.”

Başakşehir de hiçbir okul önünde uyuşturucu satılmamaktadır

“Madde bağımlılığı konusunda çocuklarınızın ve sizin farkındalığınızı yükseltecek, sizlere bu konuda bilgi verecek bir broşür hazırlıyoruz” diyen Levent Binici,” 225 sayısıyla İstanbul’da en fazla okula sahip olan ilçeyiz. Başakşehir’de hiçbir okul önünde uyuşturucu satılmamaktadır. Okul önlerinde kurmuş olduğumuz mobil timler sayesinde sadece uyuşturucu değil çocukları rahatsız edecek, sıkıntıya sokacak ne varsa müdahale edebilen bir tim. İlçenin demografik yapısına uygun risk değerlendirmesine göre birinci derece risk taşıyan okullarımız tüm gün boyunca takip edilmektedir. Okul giriş çıkışlarından, okulda çalışan personelle kadar kontrolü okul önü timleri sağlamaktadır. Ayrıca saat 22.00’den sonra alkollü ürün ve tütün satışıyla ilgili de ciddi çalışmalarımız devam etmekte. İlçemiz çok büyük kumar ve kumarhanelerle ilgili bizler müdahale ediyoruz ancak bir şüpheniz var ise ihbar etmenizi istiyoruz “ şeklinde konuştu.

Huzur toplantısında bir konuşma yapan Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, “ Başakşehir’de benimde zaman zaman ziyaretlerimde en sık duyduğum şikayetler uyuşturucu, hırsızlık ve asayiş. Güvenlik ve asayiş aslında hepimizin katkısıyla ve mahallemize sahip çıkmayla olur. Tüm emniyet müdürlüğü teşkilatımızı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçilen programda hırsızlık, asayiş ve uyuşturucuyla ilgili konulara çözüm arandı.

Bu yazı 2269 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur