23 Ağustos 2017
Biz eğitimden başladık:

Biz eğitimden başladık:

Sevgili öğrenciler‚ saygıdeğer veliler;

Eğitmek‚ Eğitim görmek‚ ''İkra'' emri ile başlayan bir dinin muhatabı olan bizler için olmazsa olmazımızdır. Hele ki eğitilecek olan‚ biricik evlatlarımız‚ yarınlarımızı ve geleceğimizi emanet edecegimiz gençlerimiz olunca bu konunun ne kadar da önemli olduğu gözler önündedir.

"Doğru Cevap Başakşehir" ailesi olarak biz bu emaneti yüklendik.

Evet‚ biz müdürlerimizden öğretmenlerimize‚ öğrencilerimizden velilerimize kocaman bir aile olduğumuzun bilincindeyiz.

Bu düşünce ile daha kapıdan içeri girdiğiniz ilk günden ögrencilerimizi mezun edene kadar hep aynı tebessümün ve samimiyetin esintilerini Doğru Cevap Başaksehir Eğitim Merkezinde görecek ve bu onurlandırıcı tabloya şahit olacaksınız.

Bize verilen bu emanetin ağırlığını‚ sorumluluğunu biliyor ve bu sorumluluğun ağırlığını içimizde hissediyoruz.
[21/08 01:40] .: İşte bu sorumluluk duygusu bizi biz yapacak olan ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimize neler yapabiliriz‚ onlara daha fazla nasıl faydalı olabiliriz sorusunu sürekli kendimize sorma bilinci oluşturmaktadır.

Gündüzleri eğitim ile meşgul olurken geceleri öğrencilerimizi yarına hazırlama ve heyecanla bekledikleri sınav gününe en donanımlı şekilde yetiştirmenin çalışmalarını‚ derdini ve sızısını hep birlikte yaşıyoruz.

Eğitim denilince akla sadece dört duvar arasında birkaç metrekarelik bir oda‚ sıraları olan ve eğitim materyalleri bulunan bir kurum akla gelmemeli!

Biz gençlerimize hayatın bir ders olduğunu‚ hayatın tamamının bir eğitim ve sınav olduğunu söylüyor ve çocuklarımızla bunu paylaşıyoruz.

Evet hayat bir imtihandır ve biz bu imtihanın en güzide ögrencileriyiz.

Korkmayız asla çalışmaktan! Biz tembellikten korkuyoruz!

Çalışan bir öğrenci‚ bilinçli ve yönlendirme yapabilme kapasitesine sahip bir veli ve işini iyi yapan öğretmenlerin olduğu bir ortamda eğitim alan  öğrencilerin kaybetme olasılığı sıfırdır.

Hayatında ilk defa bu kadar önemli bir sınava girecek olan öğrencilerimizin heyecanını ve korkularını anlıyoruz ve onlara destek oluyoruz.

Onlardan daha fazla heyecanlı olan‚ evlatlarının arkalarında kayalar kadar sağlam ve dağlar kadar dik duran velilerin gayretlerini de taktire şayan buluyor ve onların emeklerinin boşa gitmeyeceğinin altını çiziyor‚ yüreklerinden öpüyoruz.
[21/08 01:44] .: Ancak çocuklarımızı yoğun bir çalışmanın‚ baskının‚ korkutmanın ve en önemlisi de kıyaslamaların kurbanı olmalarını istemiyoruz.

Bu yazıları kaleme almamızın birinci sebebi de budur.

İkinci öncelikli sebebi ise kurumun kurucu müdürü ve değerler eğitimi hocası olarak evlatlarımızın dünyalarına verdiğimiz değeri ve onlardan beklediğimiz başarıyı ahlak ve erdem düzleminde‚ iki dünya saadetlerine vesile olma düşüncesidir.
[21/08 02:01] .: Çocuklarımızı Boğmayalım!

Aksine onların o küçük omuzlarına yüklediğimiz bu büyük yükün altında ezilmemeleri için rahat nefes almalarına yardımcı olmalıyız.

Her gün nasihat etmek ve azlamak‚ onların küçük bedenlerinin arkasındaki büyük ruhu‚ hanımefendiliği‚ beyefendiliği görememek biz büyüklerin sorunudur ve bu büyük bir vebaldir.

Onlar bizim "küçük" evlatlarımız olsalar da her biri bir duygu yumağı‚ her biri bir sevgi selidir.

Onların duygularını indirgemeye ve görmezden gelmeye yönelik yapılacak her türlü hareket‚ söz ve davranış‚ özünde ne kadar iyi niyetli olursa olsun asla kabul edilemezdir.

Evlatlarınızın sizin evlatlarınız olması‚ onlara her türlü sözü söyleyebilme hakkını size tanımaz. Çünkü onlarda bir bireydir ve sizin onlar üzerinde hakkınız olduğu gibi onlarında sizin üzerinizde tanınmış hakları bulunmaktadır.

Onlar Allah'ın bize emanetidir.

Eğer emanete sahip çıkılmaz‚ emanet edenin istediği şekilde davranılmaz ve evladınız bu şekilde yetiştirilmezse bunun bir hesabı ve karşılığı olur.

Eğer Kıyamet gününde -İnsanların can havliyle yalnızca kendi derdine düşeceği o günde- evlatlarımızdan kaçmak ve onların bizim yakamıza sarılmalarını istemiyorsak her şeyden fazla onlara zaman ayırmalıyız!

Çocuklarımızın boyları büyürken ruhlarının ve akıllarının da büyümesini sağlamalıyız.

Günde üç öğün maddi bedenlerini doyururken beş öğün de yüreklerini‚ akıllarını ve vicdanlarını doyurmalıyız.

Evlatlarımız bizden sevgi‚ saygı beklerken onlara vakit ayırmamızı isterler ve bunu dört gözle beklerler; bu gayet tabii ve haklı bir istektir.

Çiçeğinizi üç gün sulamazsanız solar ve boynu bükülür değil mi?

 Evlatlarımızı sevgi‚ merhamet‚ vicdan suyu ile sulamazsak onlar da elimizden‚ hayatımızdan ve en önemlisi kendi hayatlarından boynu bükük bir şekilde kayıp giderler.
[21/08 02:09] .: Unutmayalım!

Çocukların en çok gördüğü ve örnek aldığı kişiler anne ve babalarıdır.

Çocuklarımızda bir aksaklık gördüğümüzde de hemen tepki vermeden öncelikli olarak kendimize bir bakalim.

Bizler çocuklara değil de kendimize çeki düzen verirsek‚ onlar emin olun zaten bize benzeyeceklerdir.

Sigara için bir anne sigaranın zararlarını çocuğuna anlatması kadar abes; yeri geldiği zaman ufak‚ büyük‚ pembe‚ beyaz ve benzeri yalanlara başvuran bir babanın‚ yalanın yanlışve haram olmasından bahsetmesi kadar korkunç bir şey yoktur...

Bizler "Doğru Cevap" ailesi olarak çocuklarımızı heyecanla bekledikleri sınava yetiştireceğiz Allah'ın izniyle.

Lütfen siz de büyük olan ahiret sınavına yetiştirin!

Yetiştirin ki diplomalı katiller‚ egoist yöneticiler‚ kendinden başka kimseyi düşünmeyen benciller; ülkesine‚ ailesine ve dinine hiçbir faydası olmayan içi boş insanlar yetişmiş olmasın.

Sevgili okuyucular‚ aslında herkesin öğrenci olduğu şu dar-ı dünyada önemli olan hoş bir seda bırakmaktır.
[21/08 02:19] .: Evet‚ hepimiz güzel çocuklar ve başarılı bireyler yetiştirmenin derdindeyiz. Bunun için emek veriyor‚ mücadale ediyoruz.

Maalesef bazen iyi yaptığımızı sandığımız fakat aslında çokça yaptığımız yanlışlar ve hatalar zinciri söz konusu.

Biraz daha sakin ve biraz daha olayları ustaca doğal akışına bırakmak çoğu zaman daha etkili ve güzel sonuçlar doğurmaktadır.

Son olarak lütfen çocuklarımızı at yarışına sokmayalim.

Onları asla kendilerinden daha başarılı olduğuna inandığımız diğer çocuklarla mukayese etmeyelim.

Başarı‚ 30 matematik sorusunda 30 net yapmak olarak referans alınmasın.

Her çocuk aslında bir başarıdır. Önemli olan sizlerin onu görmesi ve desteklemesidir.

Yoksa çok iyi matematik netleri yapan ancak hırsının kurbanı‚ agresif‚ kaybetmeyi hazmedemeyen ve ruhsal hastalıklara bulaşmış bir bela yetiştiririz başımıza‚ HafazanAllah.

Rabbimden evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirmesi için biz öğretmenlere ve siz velilere yardım etmesi duasıyla yazımı sonlandırırken öğrencilerimizin gözlerinden öpüyor‚ emektar velilerimizi aynı dert ortağı olarak bağrıma basıyorumj.

Bir sonraki yazımız öğrencilerin anne babalarına karşı tutumu hakkında olacak. Anne babanın sorumlulukları olduğu kadar çocukların da sorumluluklarını kendilerine hatırlatacağı bir makaleyi sizlerle buluşturacağız.

Kurucu Müdür ve Değerler Eğitimi Hocası ibrahim Aydın

Bu yazı 2331 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

Muhammed | 24-08-2017 21:54:08

Bu guzel yazi icin tesekkurler İbrahim Hocam. Dogru Cevap ailesi olarak Basaksehiri cok guzel temsil ettiginiz icin Tesekkur ederiz


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur