18 Şubat 2009
Topbaş ;tan Başakşehir ;e metro müjdesi

Topbaş ;tan Başakşehir ;e metro müjdesi

Teşkilatta bulunan coşkulu kalabalığa kısa bir konuşma yaptıktan sonra İlçe Başkanı Ahmet Selim Köroğlu ve Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal ile birlikte bölgede bulunan çeşitli işletmeleri ve yöneticilerini ziyaret etti.

İlk durak olarak Organize Sanayi Bölgesini gezen Kadir Topbaş Yönetim binasında KOBİ ;lerin sorunlarını dinledi.
Topbaş ; ?Kendimize bir hedef koyduk. İstanbul`un tüm derelerinin ıslahı 3 yıl içinde tamamlanacak? dedi. Ayrıca Ayamama Deresinin ıslahı ve yılda 600 bin m3 su arıtacak olan biyolojik arıtma tesisinin de müjdesini verdi.

Ulaşım sorununa da değinen Başkan artık İstanbul ;da erişim sorununun kalmayacağını bunun için metro inşaatının 618 km ile Olimpiyat Stadının arkasına kadar ulaşmasının planlandığını belirtti. Başakşehirlilere metronun bir iki ay içerisinde deneme sürüşlerine başlayarak yaz aylarında tamamen hizmete gireceğinin müjdesini verdi. Başkanlık dönemi boyunca yaptığı bir çok işin arasında 169 kavşak ve 302 km yolunda bulunduğunu belirtti.

İstanbul?un artık bir Dünya kenti olduğunu yeni Sanayi sitesine ihtiyaç bulunmadığını ama nitelikli gelişmeye ihtiyaç duyulduğunu ekledi. Site yöneticilerinden de kavşaklara yakın noktalara bina yapılmamasını istedi ?Gönül karda gezer ama yarını düşünmek zorundayız.?diyerek kısa vadeli çıkarlardan önce uzun vadeli planlar yapmak gerektiğini de vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal ; Masko yöneticilerine de kısa bir ziyarette bulundu. Başakşehir gezisinin son durağında Adell Fabrikasına yaptığı ziyarette fabrika çalışanları ile bir araya geldi ve bütün patronlardan kriz döneminde işçi çıkarmamalarını istedi ?Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır? diyerek Mevlana?dan alıntı yapan Başkan kendisinin bir İstanbul aşığı olduğunu belirterek Mevlüt Uysal?ında çalışmalarında yanında olduğunu ve desteklediklerini de belirtti. Bu yazı 2533 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur